PODIJELI

Hrvatska rokometna reprezentacija ispala je iz borbe za najviše mjesto na Europskom rukometnogm prvenstvu. Červarovi odabranici nisu uspjeli svladati Francusku te je presudna utakmica u zagrebačkoj Areni završila s rezultatom 30:27(19:13) u korist Francuza.

Iako su Kaoboji u jednom trenutku rukometnog “el klasika” smanjili na svega dva razlike, to nije bilo dovoljno. Nažalost, Hrvatska je večerašnjim nastupom izgubila priliku da uđe u borbu za medalju te joj ostaje utakmica protiv Češke za 5. mjesto.

Nakon poraza je teško pronaći riječi, ali izbornik Lino Červar istaknuo je kako je igra u prvom poluvremenu bila loša i koja nas je koštala prolaza u polufinale: ’Čestitam momčadi Francuske na pobjedi i na fer igri. Mislim da smo mi ušli u utakmicu preemotivno i da smo napravili previše tehničkih pogrešaka u prvom poluvremenu i to nas je koštalo. Naša obrana u prvom dijelu nije imala agresivnosti i zato smo primili nekoliko lakih golova. Moram pohvaliti igrače u drugom poluvremenu. Smogli su snage da ponovno uđu u utakmicu. Sedam minuta prije kraja smo stigli na gol razlike. Nije moglo više. Nismo ušli u polufinale. Zakazali smo na Švedskoj, a danas smo zakazali u prvom dijelu. Hvala navijačima na podršci danas.’’

‘’Želim čestitati Francuskoj koja igra odličan turnir. Naravno, imaju još dvije utakmice. Želim čestitati svojoj momčadi na igri u drugom poluvremenu. U prvom nismo igrali kako smo htjeli. Imali smo puno pogrešaka i to nas je koštalo pobjede i polufinala. Želim i zahvaliti publici koja je bila uz nas. Bili su sjajni u ovoj utakmici i žao nam što nismo ušli u polufinale’’, za kraj je rekao Zlatko Horvat.

PODIJELI