PODIJELI

Zagrebački eter mogao bi uskoro biti bogatiji za još jednu postaju, upečatljiva imena EXTRA FM. Kako doznajemo iz pouzdanih izvora, riječ je o projektu o kojemu se u koluarima priča već gotovo dvije godine, a navodno je pred ostvarenjem. Ono što bi građane moglo iznenaditi je da bi glazbeni izričaj nove zagrebačke stanice trebao biti sličniji Radio Banovini, a ne Anteni Zagreb. Naime, na novoj frekvenciji trebale bi se puštati cajke i popularni narodnjački hitovi.

Iako to još nije službeno, nositelj programa, a najvjerojatnije i koncesije trebala bi biti istoimena tvrtka Extra FM koju je još u studenome 2016. godine osnovao Davor Gavranić, pod direktorskom palicom Ivana Jurić-Kaćunića. Riječ je o dvojcu koji se već dugo povezuje s nekim od najjačih tvrtki za proizvodnju i emitiranje radijskog programa u Hrvatskoj.

Već dugo u branši

Prema podacima sudskog registra, Gavranović je, uz mjesto osnivača u Extra FM-u, osnivač ili direktor četiriju tvrtki koje se primarno bave radijskim sadržajem (PRIMUM MEDIA, ULTRA FM, MEGA RADIO i CAPITAL FM). Još impresivniji je poduzetnički opus Jurić-Kaćunića koji obnaša službenu dužnost u još 27 tvrtki, među kojima su i Enter Zagreb te Obiteljski radio, nositelji koncesija za Enter i Antenu, s kojima tvrtka Extra FM dijeli sjedište na Aveniji Većeslava Holjevca 29.

Zanimljivo, iste godine kad je tvrtka osnovana, Uprava je dala izjavu o neaktivnosti te je tvrtka tek odnedavno opet aktivna. Kako smo doznali da je Extra FM adresom, ali i vlasničkom strukturom vrlo blizak s dvije spomenute radijske postaje, poslali smo upit u Enter Zagreb da nam otkriju je li ovdje riječ o sestrinskoj tvrtki u jednoj, čini se, vrlo šarolikoj radijskoj obitelji ili bi poslovanje nove postaje trebalo biti potpuno odvojeno od već postojećih. Nažalost, odgovor nismo dobili.

Svaka birtija ima svoga gosta

Ipak, najzanimljivije pitanje svakako je što će zagrebačka publika reći na sve to. Na primjeru stanice Radio Banovina koja je poznata upravo po cajkama, jasno je da potražnja postoji, ali direktor Radio Banovine Nikola Maričković tvrdi da je već bilo manjih postaja koje su pokušali imitirati njihov program, no bez previše uspjeha.

– Svaki konkurencija je dobrodošla jer se zna da na tržištu mogu opstati samo najkvalitetniji proizvodi. Svaka birtija ima svoga gosta, svaki radio svog slušatelja. Ima dosta manjih postaja po Hrvatskoj koje nude slične programe i narodnu glazbu kao Radio Banovina, no koliko para, toliko muzike. Ne vjerujem da će pokretanje takve postaje utjecati na našu slušanost, no nisam dobio još nikakvu informaciju o takvom projektu pa mi je teško dalje komentirati – smatra Maričković.

PODIJELI