PODIJELI

Hrvatski rukometaši završili su svoj nastup na Europskom prvenstvu u Hrvatskoj. U susretu za peto mjesto slavili su s 28:27 (16:10) protiv Češke i tako se pobjedom oprostili od domaće publike. Najbolji strijelac bio je Zlatko Horvat s deset pogodaka, a Ivan Stevanović je skupio 13 obrana.

Izbornik Lino Červar nakon osvajanja petog mjesta na Europskom prvenstvo je izjavio: ”Kao prvo, htio bih čestitati Češkoj na dobroj utakmici. Pratim ih već par godina i vidim njihov uspon. Postali su respektabilna reprezentacija. Mislim da smo zaslužili pobjedu danas iako smo igrali bez dva važna igrača – Cindrića i Duvnjaka. Vodili smo cijelo vrijeme, ali nismo držali koncentraciju pred kraj. Zato je utakmica bila dinamičnija nego što smo mislili. Pokazali smo neke slabosti u drugom poluvremenu. Na kraju smo peti iako smo htjeli više. Čestitam svim svojim igračima, vjerujem u naš rukomet i moramo ulagati u budućnost.”

”Lijepo je završiti sve s pobjedom kako bi se barem slavljem oprostili od Prvenstva. Želim se zahvaliti svim ljudima koji su nas pratili u Splitu i Zagrebu. Bilo je neopisivo igrati u takvoj atmosferi i u ime cijele reprezentacije se zahvaljujem navijačima”, kratak je bio Lovro Mihić.

PODIJELI