PODIJELI

Na aktualnom satu Gradske skupštine Grada Zagreba gradonačelnik Bandić odgovarao je zastupnicima o maksimirskom stadionu, izgradnji remetinečkog rotora te, ono što građane najviše zanima, kako će se na određenim dijelovima grada riješiti pitanje zbrinjavanja i odvoza otpada.

Gradonačelnik je na aktualnom satu sjednice Gradske skupštine najavio da će se u Obreščici, na jednom od zemljišta između Odranskog Strmca i Starjaka u Brezovici graditi kompostana za biorazgradivi otpad, te da tamo neće biti spalionica kako su nedavno najavljivali plakati polijepljeni po toj gradskoj četvrti na jugu grada. “Tamo će se kompostirati biootpad bez ikakvih posljedica”, odgovorio je zagrebački gradonačelnik na upit HDZ-ovog gradskog zastupnika Ivana Ćelića u kojoj je fazi kompostana u Obreščici i hoće li tamo stvarno biti kompostana, a ne spalionica s obzirom na nedavnu pobunu do koje je došlo zbog plakata da će tamo biti atomska bomba, odnosno spalionica. Bandić je najavio da će 6. veljače službe gradske uprave na zboru građana u Brezovici objasniti o čemu je riječ. “Odgovor će struka dati na sastanku”, odgovori je Bandić.

SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišića upitao je kada će biti raspisan novi natječaj za izgradnju remetinečkog rotora i hoće li biti izabrana najpovoljnija i najpodobnija ponuda.

“Lani. u lipnju, raspisan javni natječaj, prostiglo je šest ponuda u rasponu od 184,5 milijuna kao najpovoljnija ponuda i 234,5 milijuna kao najskuplja ponuda. Grad je poništio četiri najpovoljnije ponude i usvojio slijedeću najpovoljniju u iznosu od 224,8 milijuna kuna. S obzirom da je poništaj ponuda bio nejasan, upućena je žalba Državnoj komisiji te je natječaj poništen”, kazao je Mišić.

Bandić mu je odgovorio da natječaj nije poništen te da je tijek postupka natječaja za izvođača radova u tijeku. “Ne može biti najpovoljnija ako je krnja, ako nije zadovoljila uvjete za odabir. Ove tri ili četiri su bile nepravovaljane, prva koja je bila pravovaljana je odabrana”, zaključio je gradonačelnik.

Tomislav Tomašević iz Zagreb je naš osvrnuo se na objavu u medijima vezano za maksimirski stadion i sedam milijuna gradskog novca koje je gradska uprava u postupku javne nabave za obnovu atletske staze odlučila dodijeliti poduzeću koje podugovara poduzeće koje je u vlasništvu direktora maksimirskog stadiona Miljenka Sakomana.

“Je li to normalno i kada će se prestati gradskim novcem financirati razne malverzacije u Mamićevom Dinamu?”, upitao je Tomašević gradonačelnika.

“Za malverzacije se obratite institucijama, ja tu nisam kompetentan, relevantan niti što mogu napraviti. Imate adrese i tjerajte pravdu. Istjerajte to na čistac”, poručio mu je Bandić. Ustvrdio je da je gradsko financiranje Dinama u skladu s pravilima igre te je poručio Tomaševiću da ako tu ima primjedbe, neka ih prijavi. Zatražio je i pisano izvješće od nadležnog ureda i nabave kako bi se ustvrdilo je li poštivana procedura i zakon vezano za obnovu atletske staze.

Tomašević je da najmerava cijeli slučaj prijaviti nadležnim institucijama. “Mi možemo kao skupština reći da nećemo financirati klubove koji krše zakone”, poručio je Tomašević.

 

PODIJELI