PODIJELI

EKOZONA – prvi domaći certificirani brend ekoloških proizvoda,  koji se zalaže za čim veću zastupljenost domaćih ekoloških proizvoda u svom asortimanu.

Svi proizvodi u asortimanu EKOZONE uzgajaju se bez pesticida i aditiva te zadovoljavaju stroge kriterije ekološkog uzgoja. Ekološka hrana postaje neizostavni dio prehrane svih koji brinu o svom zdravlju ali i mnogih koji prepoznaju gurmansku dimenziju punog okusa ekološki uzgojenih plodova. Iza EKOZONA proizvoda stoje stroge kontrole ekološke proizvodnje i kvalitete, a o izboru proizvoda brine tim domaćih stručnjaka za eko proizvode s preko 20 godina rada s ekoproizvodima.

Kako bi održali zdravlje cijelog organizma, povremeno treba potaknuti crijevnu peristaltiku i tako se osloboditi nakupljenih toksina. Prirodan i neškodljiv način za efikasan crijevni detox je uzimanje psylliuma.

biovega.hr/ Ekozona

Psyllium ili indijski trputac sadrži polisaharidne sluzi koje na sebe vežu vodu i imaju sposobnost povećavanja svog volumena čak do 15 puta.

Ljuskice i prah dobiveni iz ovojnice indijskog trpuca koriste se kao izvor vlakana.
Sadrže čak 14 puta više vlakana od zobenih mekinja.

Kako se koristi

Unosom jedne žlice psylliuma otopljene u čaši omiljene tekućine, unosite značajne količine nježnih topivih vlakana koja neće dodatno nadražiti probavu.

Postoji mnogo zanimljivih načina na koji ga možete koristiti. Ljuskice psylliuma pomiješane s tekućinom u kratkom roku stvaraju gustu tekućinu teksture gela. Ova osobina snažnog geliranja takvu smjesu čini posebno podobnom za izradu raznih brzinskih voćnih pudinga.

Nemaju okus i uklapaju se u brojne kombinacije, tako da se najčešće se konzumiraju u blendanim sokovima i napitcima. Možete ih koristiti i za izradu kruha i raznih pekarskih proizvoda. Isprobajte djelovanje ovog jednostavnog detox napitka koji je najbolje piti ujutro natašte.
Recept – detox napitak s blago laksativnim učinkom

Pomiješajte 1 dcl matičnog soka aronije ili nara pomiješajte s 1dcl vode i dodajte 2 žlice pysllium ljuskica. Pomiješajte i popijte odmah, prije nego se smjesa pretvori u gustu želiranu masu.

5 dobrih razloga za korištenje psylliuma
1. Prirodno regulira probavu
2. Ne izaziva grčeve
3. Potiče peristaltiku crijeva
4. Ne izaziva nadutost
5. Ne sadrži gluten

Osim u zapadnjačkoj fitoterapiji, psyllium se često koristi u ayurvedskoj i kineskoj medicini, no važno je da psyllium bude organski uzgojen kako bi se izbjegla kontaminacija pesticidima i herbicidima. Potražite EKOZONA psyllium s ekološkim certifikatom u svim bolje opskrbljenim trgovinama Konzuma. | [email protected] | 0800 246 246.

biovega.hr/ Ekozona

PODIJELI