PODIJELI

U prvoj domaćoj utakmici drugog dijela sezone, odbojkašice Olimpika su pobjedom od 3:0 (25:21, 25:22, 25:15) protiv Nove Gradiške osigurale 5. mjesto prije početka mini lige.

Prva dva seta utakmica je bila izjednačena do pred sam kraj setova no domaće igračice u tim trenucima su smirenije i koncentriranije i uz odličan servis i blok rutinski setove privode kraju. I ovoj utakmici Amazonke su igrale sjajno na prijemu i obrani, i maksimalno borbeno išle na svaku loptu što je bilo dostatno za velika i važna tri boda. Treći set je protekao u apsolutnoj dominaciji Amazonki, te su time domaće igračice, koje su bile bolje u svim elementima igre opravdale status favorita u ovoj utakmici.

Sportski direktor Frane Žanić na kraju utakmice je izjavio:

– Važna pobjeda i važna tri boda koja se prenose u drugi krug. Opet smo bili odlični na prijemu i u obrani, ali napadački smo puno griješili i davali protivniku puno poena. Ostala nam je još jedna utakmica do kraja bez rezultatskog imperativa s obzirom na to da smo sigurno 5. pred drugi krug al svakako ćemo tu utakmicu iskoristiti za uigravanje i maksimalno ostati fokusirani na važnost da je cilj ekipe ostanak u Superligi. Želim se zahvaliti domaćoj publici na podršci te se nadam da će iz utakmice u utakmicu ih biti sve više na tribinama.–
Zagrebačke Amazonke sljedeće subote ( 3.2.2018 ) putuju u Rijeku gdje će 14. kolo Super lige odigrati s ekipom HAOK Rijeka CO u Dvorani Mladosti s početkom u 19:30 sati. Ekipa HAOK Rijeka CO trenutno drži 3. mjesto Superlige dok su Amazonke na 5. mjestu.