PODIJELI

Na Peščenici, Prilaz Sv. Josipa Radnika, nepoznata muška osoba se 29. siječnja lažno predstavila 75-godišnjakinji te joj ukrala više desetaka tisuća kuna.

Također, isti dan oko 12 sati na Trnju u Zlarinskoj ulici, dvojica su se nepoznatih počinitelja lažno predstavila 86-godišnjaku te mu iz stana otuđili nekoliko tisuća kuna.

Policija još jednom upozorava građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba.

Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravaju se građani da ODMAH obavijeste policiju na broj 192.

PODIJELI