PODIJELI

Zagrebačka policija intenzivno traga za dvojicom napadača na 50-godišnjeg taksista B. Č., koji su ga u srijedu oko 7 sati teško ozlijedili u Folnegovićevu naselju.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da su drznici taksistu prerezali nožem tetive na ruci, te je on s teškim ozljedama prevezen u Kliniku za traumatologiju gdje mu je pružena liječnička pomoć.

Naime, dvojica mladića došli su oko 7 sati pred Radio taxi Zagreb u ‘mamutici’ u Ulici Božidara Magovca 55 u Travnom i počeli bacati kamenčiće u prozore. Jedan od djelatnika otvorio je prozor i pitao ih zašto to čine i što trebaju. Odgovorili su da trebaju taksi. Kolege su potom putem radioveze pozvali najbližeg slobodnog taksista i sa stajališta u Travnom došao je B. Č. svojim Ford Mondeom koji taksira već 20-ak godina i član je udruženja taksista.

Tijekom vožnje, nakon što su skrenuli u jednu ulicu u Folnegovićevu naselju, taksistu su prislonili nož pod vrat i od njega zatražili novac. Taksist im je pružio otpor, ali su ga napadači porezali nožem i presjekli mu tetive na ruci, nakon čega su pobjegli.

Taksist je o napadu uspio obavijestiti dispečerski centar, a ubrzo su došli i Hitna pomoć i policija koja je krenula u potragu za napadačima.