PODIJELI

Na zagrebačkom Županijskom sudu jutros u 9.13 sati počelo je suđenje Davidu Komšiću (20) za ubojstvo Kristine Krupljan.

Tereti ga se za teško ubojstvo 18-godišnje Kristine Krupljan koju je nezaposleni konobar izbo nevjerojatnih 88 puta. Djevojci, koja je bila i trudna, nije bilo spasa.

Prema navodima optužnice 22. veljače 2017. godine napao nožem u automobilu ubovši je 73 puta, te zadavši joj 15 reznih rana po tijelu i glavi, piše Jutarnji list.

Na ponovljeni upit sutkinje ostaje li kod onoga što je rekao na pripremnom ročištu da se ne osjeća krivim David Komšić je odgovorio:

– Naravno!

24 sata pišu kako njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv jer je bio ‘u stanju dugotrajne patnje’, zbog, kako tvrdi Miljević, dugotrajnog vrijeđanja koje je trpio od Kristine pa ju je napao u ‘stanju jake razdraženosti’. Ako uspiju dokazati da je David bar djelomično bio ubrojiv, onda se ne radi o teškom ubojstvu već o kaznenom djelu usmrćivanja.

– Sutkinjo ja se u potpunosti slažem sa svojim odvjetnikom Veljkom Miljevićem i nemam što dodati – rekao je Komšić.

Tukao ju je i prijetio smrću

Svjedočile su dvije Kristinine prijateljice koje kažu da je David često tukao Kristinu, a ona ga se nije znala riješiti niti joj je netko u tome pomogao.

– Tukao ju je, branio ljeti da nosi haljine i da se druži s prijateljima. Vidjela sam kad joj je slomio nos a imam i fotografiju na kojoj se to vidi i oblivena je krvlju. U više navrata sam vidjela masnice, tukao ju je i grebao. 2016. ju je prebio i razbio joj auto. U veljači 2017. mu je rekla da je trudna i da je u vezi s drugim, ali nije rekla s kim. David je prijetio je da će ubiti nju i dijete, a poslije da će se ipak brinuti o djetetu. Na dan ubojstva je rekla da će se vidjeti s Davidom u restoranu Nokturno da sve razjasne- rekla je prva svjedokinja.

– David se divljački ponašao, s profesorima je pričao na ti. Fizički ju je maltretirao. Nije se znala osloboditi Davida i nitko joj nije u tome pomagao. Slao joj je poruke da je drolja i kurva. Dok su bili zajedno prigovarao joj je da je naporna, prigovarao joj je zbog izgleda. Zabranjivao joj je da ima muške pratitelje na Instagramu. Prijetio joj je da će je ubiti riječima ‘bit ćeš moja ili ničija’ – kazala je druga prijateljica.

Zijeva u sudnici i smije se obitelji žene koju je ubio

Dok se čitao iskaz, Komšić je zijevao. Sutkinja ga je pitala je li on to zijeva, a on je rekao da jest. Sutkinja mu je rekla da se ponaša pristojno. Na to je otac ubijene ironično kazao iz publike kako je Komšić neubrojiv. Komšić se na to okrenuo prema njemu i počeo smijati.