PODIJELI

Na Županijskom sudu u Zagrebu u petak je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću (20) za ubojstvo Kristine Krupljan (18).

Djevojku, koja je bila i trudna, Komšić je, prema optužnici, 22. veljače 2017. godine napao nožem te joj je nanio 73 ubodne i 15 reznih rana po tijelu i glavi

Komšić je dan ranije na početku suđenja rekao da se ne osjeća krivim.

STRAŠNO! Trudnu djevojku izbo 88 puta, a u sudnici zijeva i smije se

‘Moj sin David nije monstrum. On nije mogao planirati Kristinino ubojstvo’, više je puta u na rubu suza ponovila Olivera Komšić, majka Davida Komšića, piše Večernji list.

U svom je iskazu u nastavku suđenja u petak navela da se obitelj Komšić iz Kiseljaka u Zagreb doselila prije osam godina. David Komšić je tada upoznao Kristinu Krupljan i počela je njihova veza koju je Komšićeva majka opisala kao dječju ljubav.

– Kristina je bila kao moje dijete, a problemi između njih dvoje počeli su prije dvije godine. Oboje su bili jako ljubomorni. Sina sam odgajala najbolje sto sam znala. Izražavam duboku sućut i žaljenje, a svako jutro kada se probudim prvo pomislim na Kristininu majku – kazala je Olivera Komšić.

Njezin sin iskaz svoje majke slušao je pognute glave.

Olivera Komšić rekla je i da ne vjeruje da je David Kristini nanosio ozljede, a navela je i da se Kristina sama ozljeđivala, ali i da je Davida često prijavljivala policiji. Za svog sina rekla je da je bio običan dječak koji je prekinuo školovanje nakon što je upisao srednju školu. Pojasnila je da nije htio učiti pa je obitelj prihvatila Davidovu želju da s ocem radi u kafiću. Govoreći o odnosu Davida i Kristine, Olivera Komšić kazala je da je David obožavao Kristinu.

– To je pokazivao. Kupovao joj je poklone i vodio je na mjesta na kojima ja nikad nisam bila. Provodili su puno vremena zajedno. Po meni i previše, no nisu se dali razdvojiti – kazala je Olivera Komšić.

Njihov je odnos okarakterizirala kao turbulentan, a navela je i da je Kristina Davida bezrazložno prijavljivala policiji. Tvrdi i da je policija na svaku prijavu reagirala i utvrdila da je neosnovana. Po riječima Olivere Komšić, njezin sin je imao samo zabranu prilaska Kristini jer joj je slomio nos.

– Ne vjerujem da se to dogodilo jer to nitko nije vidio. No zato su svi vidjeli kada je ona njega pljusnula – kazala je Olivera Komšić. Govoreći o danu ubojstva Olivera Komšić se rasplakala. Kazala je da je David bio u dvorištu i govorio da zovu Hitnu i policiju, a stalno je spominjao Kristinu, piše Večernji list.

– Od policajca sam čula da se nešto dogodilo, no pravu sam istinu doznala od muža. Kada se vratio s policije rekao mi je da je David ubio Kristinu. Ne znam kako bi objasnila zašto se to dogodilo – kazala je svjedokinja.