PODIJELI

NK Lučko ove sezone ne stoji baš dobro na ljestvici 2. HNL-a. Nakon sredine sezone Lučko je na devetom mjestu i u zoni je ispadanja. No, nisu momci iz zapadne okolice Zagreba toliko daleko od vodećih. Primjerice, peti Varaždin im bježi samo četiri boda, ali isto tako, desetoplasirani Hrvatski dragovoljac ima dva više.

Upravi Lučkog ostvareni rezultati nisu bili zadovoljavajući i na kraju polusezone su zahvalili Draženu Biškupu, a na vruću stolicu sjeo je Denis Bezer. Isti Bezer koji je do zadnjeg kola u protekloj polusezoni vodio Kustošiju koja za Lučkim zaostaje šest bodova.

Zašto ste otišli iz Kustošije?

Iskreno, smatrao sam da sam istrošen na kraju polusezone. Stoga sam se odlučio zahvaliti predsjedniku Babiću na pruženom povjerenju i uzeti pauzu od nogometa. Smatram da sam u tih pola godine dao sve od sebe, kao i igrači i Uprava, no bolje od jedanaestog mjesta nije išlo. Nakon toga dobijete taj osjećaj istrošenosti, nedostaje vam motiva i odlazak je bio logično rješenje jer sam psihički bio prazan. No, tri dana nakon ostavke zazvonio mi je mobitel, s druge strane bio je predsjednik Lučkog i ponudio mi mjesto glavnog trenera. Malo sam odvagnuo, jer je riječ o istoj ligi iz koje sam upravo otišao, no nagovorili su me da prihvatim novi izazov u drugom okruženju. Smatrao sam da bi to mogao biti pozitivan šok i prihvatio. Takav je nogomet, jedan dan si na odmoru, već drugi vodiš trening.

Kako izgleda Lučko za sada?

S pripremama smo počeli 17. 1. i za sada imamo miješani učinak. Jednu pobjedu, ostvarenu protiv Vrbovca, i jedan poraz, koji smo pretrpjeli od Sesveta. Ono što mogu reći je da imamo velik broj novih imena u odnosu na jesen. Dosta igrača je otišlo, ali smo ih dosta i doveli, točnije, osam. Sigurno da će nam trebati još vremena za uigravanje momčadi i planiram iskoristiti pripreme u Makarskoj upravo za to. Ekipa je pomlađena, a mogu reći da ih je moj prethodnik držao u dobroj fizičkoj spremi. Ja ih u biti tek sad upoznajem jer sam došao na kraju ove protekle polusezone i nisam ih imao prilike voditi u natjecateljskoj utakmici.

Jesu li ispred vas postavljeni određeni ciljevi?

Ciljevi su jasni. Što prije osiguranje ostanka u ligi i plasman u gornjem djelu ljestvice. Iako smatram da je sam vrh nerealna ambicija, mislim da nam peto mjesto nije nedohvatljivo. No, najbitniji cilj ove sezone je konsolidacija momčadi. Pritom mislim da se od ove mlade ekipe napravi kostur momčadi, okosnica koja je ulaganje u budućnost. Cilj je izvući maksimum iz perspektivnih mladih igrača i zadržati ih za iduću sezonu u kojoj bi trebali biti još bolji.

Kako ocjenjujete uvjete u Sesvetama, Kustošiji i Lučkom, s obzirom na to da ste sve te drugoligaše trenirali?

Kustošija je tu definitivno u najlošijoj situaciji. Iako moram priznati da se ulaže golem trud da se izvuče maksimum iz onoga što imaju. Sesevete i Lučko imaju dosta dobre uvjete i tu ne bih radio razliku. Dapače, smatram da oba kluba imaju i uvjete za prvu ligu jer su oba kluba dosta dobro organizirana i uvjeti za rad su na zavidnoj razini s obzirom na to da imaju i umjetnu travu i pomoćne terene koji su u dosta dobrom stanju.

Što smatrate da bi vam mogla biti najveća prepreka u osiguranju ostanka?

Naša mladost i naša neuigranost naše su najveće boljke. Talent postoji, to je neosporno, samo je pitanje hoćemo li u ovom pripremnom razdoblju uspjeti prodisati kao momčad. Moramo mnogo raditi na automatizmima, na prepoznavanju situacija i na osjećaju za dolazak suigrača u poziciju. Dakle, manje-više radit ćemo na problemima taktičke naravi. Volio bih da zaigramo napadački u odnosu na jesen, da smo mnogo opasniji pred protivničkim golom, da ubrzamo protok lopte. Sve su to stvari na koje ćemo obratiti pozornost na pripremama.

Hoće li biti pojačanja ili ste zadovoljni postojećim kadrom?

Razvoj igre i razvoj igrača trenutačno su mi na prvome mjestu. No, svakako da rezultat mora pratiti napredak jer je on ogledalo igre. Igrat ćemo napadački, ali nećemo srljati. Ako smo kompaktni, ako dobro odrađujemo trkački dio, onda ćemo i s više igrača dolaziti u završnicu i povećati si šanse za podebljanje konta golova, u čemu baš i nismo briljirali ove jeseni. Što se pojačanja tiče, razmišljamo o jednoj klasičnoj polušpici, igraču koji može podvaliti i zabiti i eventualno možda još podebljati konkurenciju na bočnim pozicijama. Ostatak momčadi je manje-više posložen i imamo dobru konkurenciju na ostalim pozicijama, tako da smo tu zadovoljni s postojećim kadrom, ali nećemo se ljutiti ako nam neki ‘kapitalac’ uleti na posudbu iz prve lige.

PODIJELI