PODIJELI

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagrebu nedjelju, 4. veljače, pobijedili su u sklopu 13. kola SEHA lige, domaće Celje Pivovarnu Laško 30:23 (19:12) i tako došli do drugog mjesta, osiguravši mjesto na Final 4 pet kola prije kraja.

Sjajnu povratničku partiju pružio je donedavno ozljeđeni Domagoj Pavlović s osam golova iz devet pokušaja, po sedam su postigli Mario Vuglač i Zlatko Horvat, a četiri pogotka upisao je Damir Bičanić. Za lijepu sliku na semaforu zaslužan je i Urh Kastelic sa svojih 10 obrana, ali i Arian Jović koji je od ulaska u mrežu spriječio tri lopte.

– Odigrali smo zaista jedno dobro prvo poluvrijeme gdje smo postigli 19 golova i kada je obrana funkcionirala kako treba. Iako sam ja zahtjevao da ne bude tako, u drugom smo poluvremenu malo stali, nismo više vukli kontru i polukontru i to nije bilo na nivou prvog. Žao mi je zbog ozljeda, nadam se da nije ništa ozbiljno, ali imali smo problema u drugom poluvremenu. Hrstić je osjetio nešto u koljenu i više nije mogao, Bičanić je u pauzi povraćao, tako da smo bili uskraćeni s te strane. Nadam se da s Vuglačem nije ništa strašno, on je rekao da je grč. On je naš jedini lijevak i bio je primoren igrati, a kako smo bili uskraćeni na drugoj strani morao sam ga držati 60 minuta u igri i opteretio je nogu. Cijela ekipa bila je dobra, a ja sam najzadovoljniji obranom. Nije baš lako protiv Celja odigrati utakmicu na malo golova, u početku jesmo imali problema s njihovim brzim centrom i polukontrom, ali na kraju su svi napravili svoj – rekao je nakon utakmice Zlatko Saračević, trener PPD Zagreba.

– Ovo je bila veoma bitna pobjeda. Nadamo se što boljem plasmanu u SEHA ligi kako bi na završnom turniru imali nešto lakšeg protivnika. Mislim da je zbog psihe veoma bitno da smo danas dobili utakmicu, slijedi nam utakmica u Plocku i treba se pripremiti, nadam se da ćemo i tamo ovako odigrati. I ja sam iznenađen razlikom kojom smo danas dobili Celje i načinom na koji smo kontrolirali cijelu utakmicu, mislim da Celje danas nije bilo pravo, ono koje poznamo iz ove godine i koje je rušilo i Kiel i Kielce – rekao je Urh Kastelic, vrtara Zagreba.

Pred rukometašima Prvog plinarskog društva Zagreb dvoboj je 11. kola EHF Lige prvaka u kojemu će hrvatski rukometni prvaci u subotu, 10. veljače, gostovati u poljskom Plocku, a gdje će s početkom u 16 sati odmjeriti snage s tamošnjim viceprvakom Orlen Wislom Plock.