PODIJELI

Odbojkašice Olimpika za vikend su propustile priliku za pobjedu te se vraćaju iz Rijeke samo s bodom. Rezultat jedne kvalitetne i napete igre između domaćina HAOK Rijeka CO i OK Olimpika rezultatom 3:2 (25:23, 18:25, 22:25, 25:8, 15:10).

Prvi set se igrao poen na poen do rezultata 18:17 kada se Amazonke odvajaju na 21:17, a potom opet vode i 22:18 i kad se činilo da će set otići na stranu gošći odličnim servisima i blokom Rijeka se vraća i dobivaju prvi set 25:23. Nakon toga gošće ubacuju u još brzinu vise i dominacijom kroz cijeli drugi set uz odličnu igru na servisu i u obrani skave u drugom setu 25:18.

Tijekom trećeg seta se ponovno igra poen na poen do rezultata 16:16 kada se Amazonke odvajaju na 3 poena prednosti i to odlično privode kraju te dobivaju set s 25:22. U četvrtom setu od početka Rijeka dominirana servisu i u bloku od početka odmah radi seriju 5:0 kada trener Amazonki mijenja cijelu ekipu i daje priliku igračicama koje malo koristi. Rezultat tog seta završava 25:8. U petom setu gošće ponovno igraju u punom sastavu, no od početka Riječanke dominiraju i slave potpuno zasluženo te upisuju zaslužena 2 boda.

Sportski direktor Olimpika Frane Zanić izjavio je kratko poslije utakmica:
– Odlična utakmica u kojoj su i jedna i druga momčad imale i uspona i padova u igri ali ipak je presudila mirnoća i iskustvo domaćina na kraju. Iako rezultatski beznačajna utakmica pokazala se kao izuzetno važna i dobro za uigravanje ekipe za nastavak prvenstva kao i da zaigraju cure koje inače manje igraju.

PODIJELI