PODIJELI

U Donjoj Stubici, 10. veljače oživit će se Seljačka buna, Bitka kod Stubice 1573. – 2018., deseto jubilarno izdanje atraktivne manifestacije u spomen na istoimeni povijesni događaj – najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj u prostorijama Zagrebačke hiže u Palmotićevoj ulici.

Zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević čestitala je organizatorima na ustrajnom radu i iznimnim naporima koji svake godine ulažu u uprizorenje ove bitke te pozvala sve Zagrepčane i Zagrepčanke da ovaj vikend dođu u stubički kraj i uživaju u spektakularnom događaju prikaza života i običaja na hrvatskom tlu u srednjem vijeku.

Bogati program počinje u 9,30 sati planinarskim pohodom „Stazama Gupčevih puntara“, a glavni događaj „Bitka kod Stubice“ na rasporedu je u 15,00 sati na Majsecovom mlinu u Donjoj Stubici.

Kako bi se podsjećanju na ovaj povijesni događaj moglo priključiti što više naših sugrađana, na gradonačelnikovu inicijativu organizirana je besplatna autobusna linija: ZET će posjetitelje, u subotu, 10. veljače, besplatno prevoziti od Glavnog kolodvora do Donje Stubice i u suprotnome smjeru.

Vozni red usklađen je s očekivanom prometnom potražnjom Autobusi će iz Zagreba kretati sa stajališta turističke linije u Ulici Grgura Ninskog (u zoni ulaza u Importanne trgovački centar) i to u 10.15, 11.30 i 12.45 sati. U povratku će iz Stubice autobusi polaziti u 18.30, 19.45, 21,00 i 22,15 sati.

Bogat program predstavili su župan Krapinsko zagorske županije Željko Kolar, direktorica TZ Donje i Gornje Stubice Kornelija Vnučec i predsjednik udruge Družba vitezova zlatnog kaleža Ivan Štefek.

(zagreb.hr)