PODIJELI

Na zagrebačkom Županijskom sudu nastavljeno je suđenje Davidu Komšiću zbog teškog ubojstva Kristine Krupljan.

Iako je na sudu trebao svjedočiti Zdravko Krznarić, koji je prema optužnici bio u vezi s Kristinom Krupljan, on se nije pojavio te se ispričao bolešću.

Veljko Miljević, Komšićev branitelj, je predložio da se Krznarićev iskaz pročita kao i da se zbog zaštite žrtve i njezinog života s tog dijela suđenja isključi javnost, čemu je sud udovoljio, piše Večernji list.

Defektologinja Felicita Murković poprilično je konfuzno iskazivala o nalazu koji je u ime Centra za socijalnu skrb izradila o obiteljskim i ekonomskim prilikama Davida Komšića. Iz njezinog iskaza proizlazi da ne zna je li nalaz radila za postupak u kojem se Komšiću sudilo zbog prometne nesreće ili za ovaj za koji mu se sad sudi.

Kazala je da je o njegovim obiteljskim prilikama razgovarala s njegovim roditeljima te s njim dok nije završio u pritvoru.

MAJKA UBOJICE: Moj sin nije monstrum, a Kristina se znala i sama ozljeđivati

Konfuzija je nastala jer je izvješće koje je dostavljeno sudu nastalo u ožujku 2017. dok je svjedokinja rekla da je s Komšićevim roditeljima razgovarala u svibnju 2017.

Upitana da to pojasni ona je kazala da nije smatrala da treba razgovarati s roditeljima obzirom da je razgovarala prije. A navela je da je iz tih razgovora proizlazilo da Komšić odrasta i da je odgojen u adekvatnim uvjetima.

Sutkinja Sanja Mazalin predočila joj je kako je Centar postupke protiv Komšića vodio zbog posjedovanja jointa, prijetnje i nanošenja ozljede te prometne nesreće sa smrtnom posljedicom, a ništa od toga nije navedeno u izvješću koje je sudu dostavljeno 2017. nakon teškog ubojstva Kristine Krupljan.

STRAŠNO! Trudnu djevojku izbo 88 puta, a u sudnici zijeva i smije se

Na upit zašto je to tako svjedokinja je kazala da se sve to dogodilo u kratkom vremenu, a da on prije toga nije bio evidentiran kao maloljetnik koji bi počinio neko kazneno djelo.

U nastavku suđenja trebala bi svjedočiti i sestra Davida Komšića.

Naime, Komšić (20) je optužen da je lani u veljači s 88 uboda nožem ubio bivšu djevojku Kristinu Krupljan (19). Tereti ga se da je na izrazito okrutan način i iz bezobzirne osvete ubio djevojku. Komšić se tereti da je žrtvi zadao 73 ubodne i 15 reznih rana nožem. Rezao ju je po glavi i tijelu, a čak 40 puta, precizno su utvrdili sudski vještaci, nesretnu je djevojku ubo u vrat. Sve se dogodilo u njezinu automobilu. Prema optužnici, motiv takve svireposti bilo je to što je Kristina Krupljan rekla Komšiću da je njihova veza gotova te da je ona u vezi s drugim muškarcem s kojim je i trudna, piše Večernji list.