PODIJELI

Na Županijskom sudu u Zagrebu u četvrtak je nastavljeno suđenje Davidu Komšiću (20), optuženom da je bivšu djevojku Kristinu Krupljan (18) brutalno izbo 88 puta, dok je bila trudna s drugim dečkom.

Trebali su biti saslušani svjedoci obrane, Komšićeva starija sestra Iva (25), teta i sestrične optuženog. Iva Komšić je odbila svjedočiti.

Druga je svjedokinja Mia Perić, sestrična okrivljenika, kazala je da je poznavala Kristinu Krupljan od osnovne škole i da se družila s Davidom, pišu 24 sata.

Navela je da su David i Kristina bili u normalnoj vezi oko 4 godine, još od osnovne škole.

David je povraćao, a na sebi je imao krvi

– Nisam bila upoznata s problemima između njih dvoje. Veza im je bila kao i svaka druga. Malo su se svađali, malo mirili. Čula sam da ga je Kristina prijavljivala više puta, ali ne znam zašto – dodala je.

Rekla je da je na dan ubojstva bila kod dečka kad ju je David nazvao.

– Moj dečko je otišao po njega, plakao je, povraćao, bio je u šoku. Nazvao je tatu, a ja sam mu nazvala mamu. Moj dečko je otišao po njega pred jednu zgradu koja je udaljena 5 minuta od Kristinine kuće. Moj dečko ga je doveo kod sebe u stan. David je odmah otišao u WC i derao se: ‘Vozi me kući!’. Počeo je povraćati, ja sam zvala njegovog tatu čim smo došli pred Davidovu kuću. Vozila sam ga doma – kazala je Mia Perić.

– Vidjela sam da David ima crnu jaknu i traperice i da ima krvi po sebi, ali mislila sam da se s nekim potukao. Presvukao se kod mog dečka u stanu. On mu je dao trenirku jer ga je tražio da se presvuče. Kad sam ga dovela pred kuću tad sam mu nazvala tatu koji je došao po njega i odveo ga na policiju – govori i dodaje da je David razgovarao s tatom.

– Ništa mi David nije rekao što se dogodilo te večeri jer je bio u šoku – kazala je Davidova sestrična dodajući još da su David i njen dečko prijatelji. Navela je da je njezin dečko bacio Davidovu odjeću u kontejner preko puta zgrade dok je ona odvela Davida.

Tužiteljstvo je pitalo svjedokinju kako je došlo do toga da se David presvuče.

– David je tražio odjeću i ja sam mu je dala. Mislim da sam mu je ja dala. Ne sjećam se točno – kazala je.

Branitelj Veljko Miljević pitao je svjedokinju je li znala o Kristininim trudnoćama.

– Kristina je stalno govorila da je trudna. Lagala je. Ispostavilo se da nije bila. Samo je jednom bila trudna s njim i imala spontani – rekla je i dodala da nije znala da je Kristina bila trudna u vrijeme ubojstva.

‘Znala sam da je Kristina trudna’

Potom je svjedočila druga Komšićeva sestrična, Leonarda Perić.

– U noći ubojstva bila sam kod dečka i mama me zvala i rekla da idem kod Kristinine zgrade. Tamo su već bile moja mama i teta. Otišla sam do auta, otvorila vrata i vidjela Kristinu u tom stanju u autu i samo sam otišla. Mislim da je auto bio upaljen, ne sjećam se. Bila sam do kad je došla Hitna i potom sam otišla. Znala sam da je Kristina tada bila trudna. Ona mi je rekla. Ne sjećam se kad točno, ali znam da je to bilo kad smo zadnji put bile na kavi. Možda dva tjedna prije ubojstva. Mislim da ona i David tada nisu bili u vezi. Kristina mi je rekla da David ne zna da je trudna. I rekla je kako to još nikome nije rekla. Nisam rekla Davidu za njenu trudnoću niti ikome drugome – rekla je Leonarda Perić.

Sutkinja je tada podsjetila svjedokinju na njezin prijašnji iskaz u kojem stoji da je za Kristininu trudnoću rekla svojoj sestri. No, svjedokinja sada tvrdi da joj nije rekla. Ipak, sutkinja ju je podsjetila da u ranijem iskazu stoji da je rekla svojoj sestri za Kristininu trudnoću koje su potom to rekle Davidovim sestrama.

– Ne sjećam se da sam to rekla – navela je svjedokinja na sudu.

‘Vidjela sam Kristinu svu krvavu’

Ljubica Marjanović, teta Davida Komšića, odlučila je svjedočiti, iako je mogla odbiti.

– Živim u istoj kući sa sestrom i njezinom obitelji. Jako smo bliski. Poznavala sam Kristinu otkako je David krenuo u 8. razred i otkako su bili u vezi. Dala sam iskaz. Znam cijeli tijek veze. Kad sestre i šogora nije bilo, ja sam bila tu. Kristina je često zvala policiju. Došla je jednom u 1 u noći pred kuću. David joj se nije htio javiti na telefon. Ona je trubila pred kućom. Jednom je zvala policiju isto jer joj se nije htio javiti. Jednom kad sestre nije bilo, vidjela je Davida da sjedi s nekim društvom i curom, tad je zvala policiju, ja sam morala doći jer mi sestre i šogora nije bilo. Prijetila je Davidu da ne sjedi s tim društvom i da se makne od nje. Rekla mu je da će zvati i policiju. I tako je i bilo. Zvala je policiju i ona se tada sama izgrebala po licu i rekla da će reći da joj je to David. To je radila iz ljubomore. Drugo jutro je, pak, izašla iz kuće s Davidom. Tako je to bilo, posvađaju se pa se pomire – kazala je Ljubica Marjanović.

Kazala je da je tog, 22. veljače, bila doma.

– Nisam vidjela Davida. U 21.30 sati čula sam kroz kuću sestru kako plače. Izašla sam van i čula je kako viče: ‘Davide, Davide’. Izašla sam van i vidjela Miju, Ivu i Vjeku i David je vani povraćao i plakao i govorio zovite Hitnu. Sestra je počela plakati i pala je. Šogor Ivo mi je tada rekao da idem prema Kristininoj zgradi i da tražim njezin auto.

– Prišla sam autu sa suvozačke strane i vidjela Kristinu svu krvavu kako leži. Počela sam vikati. Od šoka nisam se sjetila niti broja hitne pa sam zamolila neka dva dečka koja su bila u parku da mi daju broj. Ne sjećam se niti da je auto radio niti da se čula muzika iz radija u autu – kaže Ljubica. Navodi da je David plakao i vikao da zovu Hitnu pomoć.

Dodaje kako je Kristina dolazila njima u kuću za blagdane i rođendane.

Na pitanje odvjetnika Miljevića, Ljubica kaže da nije znala da je Kristina bila trudna u vrijeme ubojstva. Znala je da je Kristina ranije bila trudna, a sigurna je da barem jednom to nije bilo točno, pišu 24 sata.