PODIJELI

Na početku radova atletske dvorane u travnju 2017., gradonačelnik Milan Bandić najavio je kako će prvi atletičari u nju utrčati u listopadu prošle godine, ali radovi su počeli tek u rujnu.

Zatim je 21. prosinca u pauzi sjednice Skupštine Grada najavio otvorenje za tri tjedna, odnosno u prvoj polovici siječnja, ali ni tada nije dao točan podatak.

Radovi u dvorani na Zagrebačkom velesajmu napokon su završeni (ili barem većina) i dvorana je svečano otvorena u petak, 16. veljače. Zagrebački, ali i hrvatski atletičari napokon su dobili prostor koji će im olakšati da hladne dane provode u zagrijanom i natkrivenom prostoru u kojem mogu trenirati kao i njihove kolege iz drugih zemalja.

Na prostoru od 9000 četvornih metara je kružna staza od 200 metara sa četiri staze, bacalište kugle te zaletište s doskočištem za skok u dalj, vis i skok s motkom. U prostoru dvorane smještene su i teretana, svlačionice, a na teleskopske tribine će se moći smjestiti 300 gledatelja.

– Ovo je povijesni trenutak za zagrebačku i hrvatsku atletiku. Bili smo jedna od rijetkih zemalja u Europi koja nema atletsku dvoranu – rekao je na kraju predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza Marko Jakopović.

Za radove i opremanje bilo je u travnju najavljeno kako će koštati 11 milijuna (osam za radove, tri za opremu), kasnije je to podebljano na 16 milijuna, uključujući i petogodišnji najam od Zagrebačkog Holdinga, a taj iznos je potvrđen i na otvaranju.

Foto: zagreb.hr