PODIJELI

U zagrebačkom finalu Kupa Krešimira Ćosića, košarkaši Cedevite su u zadarskom Višnjiku pobijedili Cibonu 86:74 (14:21, 27:15, 22:19, 23:19) i tako slavili petu godinu uzastopce i šesti put u svojoj povijesti.

Prvi naslov Cedevita je osvojila 2012. godine, a od 2014. ne zna poraze u finalima. Cibona je posljednji Kup osvojila prije pet godina, a ima ukupno sedam naslova.

Cedevitu su do pobjede predvodili William Cherry s 26 koševa, Džanan Musa s 14, te Demetrius Nichols s 13 koševa, dok su kod Cibone najefikasniji bili Marin Rozić sa 16, te Luka Žorić i Josip Bilinovac s 15 koševa.

– Naravno da smo osvojili taj trofej. Bila je to Cedevitina košarka. Kao što sam i rekao, imali smo težak period u prošla dva tjedna, no sada smo dobili malo odmora i ponovno smo počeli igrati kako bi i trebali. Ovo večeras bila je sjajna momčadska pobjeda. Ja sam danas bio malo ozlijeđen, ali dobio sam pomoć, izašao sam na teren i odigrao sam kao da imam vatru u stražnjici – rekao je Cedevitin Will Cherry, MVP završnice Kupa Krešimira Ćosića.

– Mislim da smo igrali pravu obranu u velikoj većini utakmice. Oni su puno riskirali, a nas u početku nije krenuo šut, ali dovoljno je bilo naći jednog raspoloženog igrača. Danas je to bio Cherry. Stvarno su nam ostavljali puno prostora i kad smo to počeli kažnjavati otišli smo na veliku razliku i to je bilo to – rekao je Roko Ukić, kapetan Cedevite.

Foto: kkcedevita.hr