PODIJELI

Hoće li se naplata parkiranja u Zaprešiću ukinuti ili će se promijeniti dosadašni model, odlučivat će Gradsko vijeće 26. veljače.

Čini se da nisu svi protiv postojećeg načina naplate parkiranja. Neki od predstavnika stanara na Trgu mladosti odazvali su se sastanku s gradskim vijećnikom Darijem Baćom nakon kojeg su zaključili da je naplata parkiranja i u drugoj zoni potrebna.

‘Vladajuća većina u Gradskom vijeću, među kojima sam i sam digao ruku, je na nespretan i komunikacijski loš način prema građanima donijela odluku o naplati. Nju treba preispitati, ali ne u potpunosti ukidati’, kaže Baća.

Smatra da bi se ukidanjem parkirališne zone na Trgu mladosti vozila iz prve zone preusmjerila prema terminalu gdje je ionako problematičan nedostatak parkirališnih mjesta.

Dodaje da će inzistirati da se u proračunu za sljedeću godinu osiguraju sredstva za rješavanje parkirališta na Trgu mladosti, koji ima najviše stanovnika i najviše potrebnih parkirališnih mjesta.

Komunalno poduzeće Zaprešić izvijestilo je da je u prva dva tjedna naplate parkiranja prodano 1900 mjesečnih/pretplatničkih karata, 19.500 ih je kupljeno putem SMS poruka, i 170 putem pretplatničkih bonova. Iz Komunalnog kažu da je to očekivan broj.