PODIJELI

Dugoselka Antonija Rogić je poduzetna mlada dizajnerica koja se odlučila baviti čokoladom.

Prije nešto manje od dvije godine otvorila je čokolateriju Anka Chocolate, malu manufakturu i sa suprugom počela proizvoditi praline.

Zanimljivog su dizajna, a njena ideja je bila je oživjeti hrvatski zaštitni znak pa je slatki proizvod u obliku crvenih i bijelih kockica.

Hvala Maja Trbuha na krasnoj fotki! Odusevljeni smo 🙂

Posted by Anka Chocolate on Dienstag, 9. Mai 2017

Ime mu je ‘Krocka’, praline spravljene po finoj recepturi upakirane su u prepoznatljivu kutiju. Kompletan produkt plod je kvalitetne suradnje i nije dugo trebalo da bude zamijećen na tržištu.

‘Ideja o otvaranju čokolaterije je nastala slučajno. Ja sam, naime, uvijek nešto crtkarala. Crtanje je dio moje struke, i dio mojih poslova do sada. U jednom trenutku sam počela crtati praline. Ideje pralina su se nizale, čokolada mi je postajala sve zanimljivija. U početku sam razmišljala o prodaji dizajna, no ipak je krenulo putem da sama započnem njihovu proizvodnju. I sama obožavam jesti čokoladu, pa i tu dijelom leži odgovor, a i čokolada je divna za rad. Možete je formirati u različite oblike, stvarati nove forme, doslovno maštu utopiti u čokoladu. Praline su maleni čokoladni zalogaji punjeni različitim finim kremama. Idealne su za pričanje priča’ kazala je Antonija za Dugoselsku kroniku.

Hvala Kresimir Profaca na super fotki koju si nam poslao i ono jos bitnije, na svim tvojim savjetima na samom pocetku…

Posted by Anka Chocolate on Sonntag, 4. Juni 2017

Anka Chocolate za sada ima samo proizvod Krocka u proizvodnji i prodaji. No, rade na novoj pralini koja će također pričati hrvatsku priču.

‘Krocka je nastala iz želje da na neki način ožive te hrvatske kocke. Da čovjek može uživati baš u njima. Ime Krocka je dobiveno od riječi kocka i Kroacija, te bi jednom igrom riječi značilo – hrvatska kocka. Željeli smo da i kutija i cjelokupna ambalaža prati ideju. Zato kutija ima oblik kocke, u svakoj se nalazi mala brošura s tekstom o pralinama i crticom iz povijesti o hrvatskoj šahovnici. Na hrvatskom je i engleskom jeziku, želja nam je proširiti tekst i prevesti sve na više stranih jezika’ otkrila je Antonija.

Krockice, kao poklon iz Hrvatske, su otisle do Pariza! ❤ Hvala na slikama!! 😍

Posted by Anka Chocolate on Sonntag, 22. Oktober 2017

O čokoladi je učila u Italiji, na Siciliji, gdje se udala i živjela pet godina. Čokoladom se bavila u slobodno vrijeme. Čitala je, pohađala tečajeve, isprobavala i učila. Istovremeno je radila u studiju dizajna, gdje je naučila kako napraviti od ideje gotovi proizvod. Iako bi netko teško povezao dizajn i čokoladu, kod Anke nije išlo jedno bez drugog. Nakon što se sa suprugom koji je -talijan, vratila u Hrvatsku ozbiljnije su počeli razmišljati o čokolateriji. Ipak, dugo je to bio samo hobi i užitak pravljenja pralina za najbliže.

Krocka je stigla do Južnoafričke Republike, za društvo u Truth baru u Cape Townu, gdje se slasno pojela uz priče o Hrvatskoj 😊

Posted by Anka Chocolate on Dienstag, 16. Januar 2018

Sada se njihove Krocke prodaju i izvan granica Hrvatske.

‘Otišle su u dosta zemalja – Francuska, V. Britanija, Italija, Južnoafrička Republika, SAD, Slovenija, Srbija, Njemačka… Naručuju se direktnim javljanjem mailom/porukom u Anka Chocolate. Radimo ih po narudžbi i svježe dostavljamo kupcima. Uskoro bi trebala početi online prodaja koja će uvelike olakšati način kupovine’, otkrila je Antonija.