PODIJELI

U upravi i stručnom stožeru HNK Gorice, drugoplasirane momčadi 2. Hrvatske nogometne lige, cilj u proljetnom dijelu je vrlo jasan – ulazak u najjači razred hrvatskog nogometa.

Desetak dana uoči nastavka prvenstva javnosti su se predstavili Nikoličius Mindaugas, novi izvršni dopredsjednik kluba zadužen za sportska pitanja koji je predstavnik novih partnera kluba iz Litve, te četvorica zimskih pojačanja, Rumunj Victor Astafei, Nigerijac Iyayi Atiemwen, Gruzijac Giorgi Mchdeshvili te Matija Dvorneković, domaći dečko iz Turopolja. Uz njih su bili i trener Ivan Prelec i predsjednik Nenad Črnko.

-Da, Gorica je u ovoj sezoni zacrtala prioritet, a to je plasman u Prvu HNL. Mi ćemo sa sportskog aspekta učiniti ono što maksimalno možemo na zelenom travnjaku da te svoje ambicije i ostvarimo. Upravo i na tom tragu i planu tijekom 2017. godine smo sklopili ugovor sa stranim partnerima – rekao je predsjednik Črnko, predstavivši Mindaugasa, koji je u Velikoj Gorici posljednja dva mjeseca.

Osim na travnjaku, za 1. HNL treba ispuniti još nekoliko uvjeta, kao što su infrastrukturni:

– U proračunu Velike Gorice su predviđena sredstva za potpuni završetak kompletne infrastrukture gradskog stadiona, a potrebni za igranje u prvoj ligi su rasvjeta i brojači karata, i uvjeren sam da će se do početka sljedeće sezone sve napraviti. Klub je u svim segmentima spreman da se uhvati u koštac sa svim izazovima. Ne želimo u prvoj ligi plesati samo jednu godinu, vjerujem da ćemo se tamo jako dugo zadržati – dodao je Črnko.

Mindaugas, kojem ne smeta da ga unutar kluba zovu Niko, a tako će ga zvati sve dok se eventualno ne pokvare odnosi starosjedilaca u upravi i litavskog partnera, rekao je da ide korak po korak.

– Plan je polako, ali sigurnim koracima ići prema 1. HNL. Kao potvrdu naših ambicija su i četvorica igrača koje smo doveli u zimskog prijelaznom roku i mislim da će nam mnogo pomoći – rekao je Mindaugas, a trener Prelec zadovoljan je igračkim kadrom, ali nije htio previše spominjati ulazak u prvu ligu.

– Šesti je tjedan kako smo u pripremama za nastavak sezone, 90 posto onog što smo planirali to smo i uspjeli odraditi. Tri tjedna smo trenirali na terenu s umjetnom travom u Velikoj Gorici, nakon toga smo sedam dana bili u Medulinu, gdje smo imali odlične uvjete i gdje smo radili na prirodnoj travi. Jedino što nam nije išlo u prilog je što smo po povratku iz Istre zbog vremenskih neprilika morali raditi opet na umjetnoj travi. Zadovoljava me što smo imali samo jednu težu ozljedu, onu Adriana Zenka koji je dobio udarac na utakmici protiv Maksimira. Spremni ulazimo u sve izazove koji nam se spremaju. Najveće pojačanje je što smo zadržali okosnicu momčadi iz prvog dijela, a tu smo priču sada upotpunili s četvoricom novih igrača koji su pokazali da će biti pojačanja i koji su se brzo uklopili u momčad. Iako ljudi koji vode klub najavljuju da je cilj 1. HNL, mi se bavimo samo sljedećom utakmicom, kako ćemo zadržati stabilnost i ostvariti što bolje rezultate koji bi nam na kraju omogućili da na kraju sezone se i plasiramo u prvu ligu – rekao je Prelec.

Od četvorice pojačanja, najlakše se uklopio Dvorneković, kojemu je ovo treći dolazak u Goricu. U sezoni 2010./2011. osvojio je s Goricom i 2. HNL, ali klub tada nije ušao u najjači razred.

– Vratio sam se samo s jednim ciljem, a to je da ostvarim taj svoj neostvareni san, da zaigram sa svojim klubom, u svom gradu tu neprežaljenu prvu ligu i da ostvarimo još neke veće ambicije. Na terenu ćemo pokazati svoje najbolje lice – rekao je Dvorneković.

Posljednja provjera uoči dvoboja s Hajdukom II (4. ožujka, 13 sati) trebala bi biti ove subote u Velikoj Gorici protiv drugoligaša Lučkog, ali sve ovisi hoće li vrijeme dopustiti odigravanje.

PODIJELI