PODIJELI

Travnjaci 3. HNL-a zapad mirovat će još jedan vikend nakon što je povjerenik za natjecanje Damir Stipković donio odluku o odgodi prvog proljetnog kola.

Snijeg koji je napadao u središnjoj Hrvatskoj natjerao je povjerenika na odluku s kojom se sigurno nisu složili svi klubovi, pogotovo oni koji su trebali biti domaćini uz Jadransko more.

Osamnaesto kolo prebačeno je za 14. ožujka i plan je da se prvenstvo nastavi 19. kolom koje je na rasporedu 2. i 3. ožujka.

Amatersko natjecanje u kojem rijetki nogometaši žive od plaće, a drugi osim nogometa rade ili se školuju, tako će u proljetnom dijelu imati još jedno kolo koje će se igrati tijekom tjedna. Od 18 kola, tri će se igrati srijedom, jedno u četvrtak uoči Uskrsa i jedno u ponedjeljak, 1. svibnja. O sastavima momčadi odlučivat će i poslodavci tih igrača, a ne samo treneri.

– Za koga bi se igralo kolo? Ni za publiku ni za igrače nisu loši uvjeti i tereni – rekao nam je predsjdnik Plenuma 3. HNL-a zapad Dinko Vulelija.

No, za 2. i 3. ožujka najavljuje se novi snijeg i dnevne temperature ispod 0 u Zagrebu i okolici. Ni tada tereni neće biti ni za igrače, ni za publiku.