PODIJELI

Pobjedom u produžetku s 5:4 (2:0, 0:3, 2:1 – 1:0) kod RB Salzburga u 7. kolu drugog dijela natjecanja EBEL lige, hokejaši na ledu zagrebačkog Medveščaka ostali su u igri za četvrto mjesto uoči doigravanja.

Prva četiri mjesta nakon drugog dijela donose mogućnost biranja suparnika. Naravno, četvrtoplasirana momčad bi dobila suparnika, nakon što prve tri izaberu suparnika, ali to mjesto ipak donosi prednost domaćeg terena.

Nakon prvih 20 minuta Medveščak je imao prednost od 2:0 pogocima Sondrea Oldena (7. i 8. minuta) u razmaku od 45 sekundi. Preokretom u drugoj trećini domaćini dolaze do vodstva 3:2, u 36. sekundi posljednje trećine Medveščak izjednačuje pogotkom Michaela Boivina. Domaćini još jednom dolaze u vodstvu, a u 49. minuti Ivan Janković zabija za 4:4 i s tim rezultatom se ušlo u produžetak. Pobjedu je pogotkom nakon 4 minute i 47 sekundi produžetka donio Garrett Noonan.

U vodstvu su Vienna Capitalsi s 19 bodova, koliko ima RB Salzburg. Linz ima 17, Innsbruck i KAC 8,  a Medveščak 5 bodova.

Sljedeći susret Medveščak će igrati u utorak (19:15) na svom ledu protiv Innsbrucka.