PODIJELI

U organizaciji Hrvatske zajednice županija danas je započelo treće izdanje foto natječaja ‘Volim svoju županiju’.

Baš kao i u prethodnima, cilj je ovog natječaja fotografijom prikazati regionalni identitet i osigurati prepoznatljivost svake hrvatske županije.

Natječaj traje od 1.ožujka do 20.travnja 2018. godine.

U tom periodu pozivaju se svi mladi umjetnici i kreativci da objektivima uhvate posebnosti svojih krajeva i odabrane fotografije prijave na natječaj. Potrebno je zabilježiti zanimljive detalje, prirodne ljepote ili kulturnu i prirodnu baštinu te fotografije dostaviti putem aplikacije na našoj službenoj Facebook stranici Hrvatske zajednice županija

Glavne će se nagrade, GoPro Hero5 kamere, dodjeljivati u dvije kategorije; najbolja fotografija prema broju glasova i prema izboru stručnog žirija.

Također, u kategoriji najboljih fotografija prema izboru stručnog žirija pripremljene su zahvalnice i prigodni pokloni za osvojeno 2. do 10. mjesto.

Iskustvo profesionalne fotografkinje, Mare Milin, vodit će i ovogodišnji stručni žiri. Uz nju će pristigle radove vrednovati Mateja Gošćiej, voditeljica Odsjeka za odnose s javnošću Ureda župana Međimurske županije, Bernardo Pahor, voditelj Odsjeka za protokol i odnose s javnošću Karlovačke županije te Kristijan Toplak iz Ureda župana Virovitičko-podravske županije.

Osim spomenutih članove, ove će godine žiri biti bogatiji i za počasnog člana, Alana Špiljaka, pobjednika prošlogodišnjeg izdanja, piše hrvzz.hr.

Fotografije moraju biti snimljene na području Republike Hrvatske, a svaki autor/autorica može poslati do tri fotografije. Dopuštene su minimalne korekcije u vidu poravnanja, izrezivanja, oblikovanja ruba fotografije, kontrasta i boja.