PODIJELI

Samo što se stišala bura oko božićnica u Holdingu, krenula je nova.

Sada je, naime, kamen spoticanja isplata regresa za 2018. godinu u iznosu od 2.884 kune.

KRŠ I LOM: ZET-ovci najavljuju tužbu ako ne dobiju 2.884 kn božićnice, Bandić protiv

Sindikat Zagrebačkog holdinga ZET-Zagreb na svojoj službenoj Facebook stranici u četvrtak je objavio kako je Zagrebački holding već u veljači isplatio regres svojim djelatnicima dok zaposlenicima ZET-a nije isplaćen.

‘RADNICI ZET-a ĆE DOBITI REGRES 2018 DO ZADNJE LIPE
U nešto više od 2 mjeseca Uprava ZET-a, se nije uspjela izboriti od Grada Zagreba, kao vlasnika za jednako vrijedan status kao Zagrebački holding, jer unatoč pokušaju nepoštivanja odredbi kolektivnog ugovora od strane Uprave Holdinga, na način da odugovlači sa isplatom regresa 2018 radnici Holdinga su dobili regres 2018 za razliku od radnika ZET-a.

Dosta je opravdanja od strane Uprave ZET-a, jednostavno zaključno sa sutrašnjim danom trebaju isplatiti regres za 2018 u točno ugovorenom iznosu (2.884,87 kn) do “zadnje lipe” ili slijede sudski postupci’, navedeno je u priopćenju.

RADNICI ZET-a ĆE DOBITI REGRES 2018 DO ZADNJE LIPEU nešto više od 2 mjeseca Uprava ZET-a, se nije uspjela izboriti od…

Posted by Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb on Donnerstag, 8. März 2018

Naime, od siječnja podružnice ZET i Zagrebački velesajam više nisu u Zagrebačkom holdingu već na tržištu ‘nastupaju’ kao samostalni poduzetnici u vlasništvu Grada Zagreba.

No, u Sindikatu se pozivaju na prava oja su im zajamčena kolektivnim ugovorom. Radnici ovih podružnica zadržali su sva materijalna prava iz Kolektivnog ugovora. Materijalna prava izgubit će nakon što prođe godina dana od izdvajanja iz Holdinga, nakon čega bi trebali započeti pregovore s Gradom oko vlastitih Kolektivnih ugovora.

Osim toga, traže i isplatu uskrsnica u iznosu od 600 kuna.

DAR U NARAVI -USKRS 2018Očekujemo da sukladno pozitivnim zakonskim propisima i odredbama Uprava ZET-a i Holdinga radnicima osigura dar u naravi u visini od 600,00 kuna.

Posted by Sindikat Zagrebačkog holdinga-ZET Zagreb on Mittwoch, 7. März 2018