PODIJELI

Ana Viktorija Puljiz (do 44 kg) potvrdila je status prve nositeljice i osvojila zlatnu medalju na Europskom kadetskom kupu u Zagrebu.

U sva četiri izlaska na tatami dvorane Sutinska vrela pokazala je zašto je jedna od najboljih svjetskih kadetkinja.

U prvom nastupu je wazarijem svladala Vasku (HUN), da bi Harmath (HUN) preskočila ipponom, a u polufinalu Muminoviq (KOS) nakon 55 sekundi borbe. Finalna borba za protivnicu je donijela Goebel (GER), koju je mlada judašica iz Solina svladala wazarijem.

Osim što je osvojeno na domaćem “terenu”, ovo zlato će za Puljiz biti posebno jer ga je primila iz ruku aktualne olimpijske pobjednice Majlinde Kelmendi (KOS), piše Judo.hr.

‘Startali smo 2006. s 200 natjecatelja, a evo nas danas 12. puta za redom s više od 800 narjecatelja. Zagreb je istinski grad sporta, a posebno vrhunskog juda’, rekao je gradonačelnik Milan Bandić na svečanosti otvaranja Europskog judo kupa za kadete i kadetkinje u sportskoj dvorani Sutinska vrela na Podsusedskom trgu. Također je zaželio sudionicima dobrodošlicu u glavni grad Hrvatske te sportsku sreću na ovom prestižnom turniru.

Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog judo saveza i pod pokroviteljstvom Međunarodne judo federacije i Europske judo unije , a natječu se reprezentacije iz 36 zemalja.

‘Mi smo jedan od kupova s najduljom tradicijom. Ponosni smo što je ovo natjecanje u zadnje tri godine među tri najbolja, od desetak takvih natjecanja u Europi’, istaknula je predsjednica Hrvatskog judo saveza dr.sc. Sanda Čorak.

Za potporu i doprinos judo sportu u Zagrebu organizatori su zagrebačkom gradonačelniku uručili zlatnu medalju.

Facebook