PODIJELI

ZET-Zagreb Sindikat vozača i prometnih radnika izvijestio je svoje članove kako će im regres za 2018. godinu biti isplaćen u punom iznosu.

Naime, sutra ili prekosutra bi djelatnicima ZET-a na račune trebalo sjesti 2.884 kune regresa.

‘Danas 13.3.2018.g održan je sastanak predsjednika Sindikata vozača i prometnih radnika i gradonačelnika Grada Zagreba, na kojem je nazočila i direktorica ZET-a Ljuba Žgela. Nakon što je gradonačelnik saslušao izlaganje predsjednika Sindikata vozača i prometnih radnika, dao je nalog direktorici ZET-a Ljubi Žgeli da isplati regres u punom iznosu od 2 884,70 kn. REGRES U PUNOM IZNOSU ZA RADNIKE ZET-a ĆE BITI ISPLAĆEN 14. ILI 15 OŽUJKA. Odlukom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića prestaju razlozi za prikupljanje punomoći. Ovo je još jedan od dokaza snage i moći ovog Sindikata, koji ne priča “bajke” nego radi od interesa za članove i radnike ZET-a’, navodi se u priopćenju sindikata.

PRIJETE TUŽBAMA: ZET-ovci traže isplatu regresa od 2.884 kn i uskrsnicu od 600 kn

Naime, od siječnja podružnice ZET i Zagrebački velesajam više nisu u Zagrebačkom holdingu već na tržištu ‘nastupaju’ kao samostalni poduzetnici u vlasništvu Grada Zagreba.

No, u Sindikatu se pozivaju na prava oja su im zajamčena kolektivnim ugovorom. Radnici ovih podružnica zadržali su sva materijalna prava iz Kolektivnog ugovora. Materijalna prava izgubit će nakon što prođe godina dana od izdvajanja iz Holdinga, nakon čega bi trebali započeti pregovore s Gradom oko vlastitih Kolektivnih ugovora.

Osim toga, više od 21.000 zaposlenika u Holdingu i gradskim uredima dobit će i 600 kuna uskrsnice.

‘BON OD 600 KN ZA SVE
Nakon što su osam Sindikata ZET-a 7.ožujka 2018.g. uputili dopis gradonačelniku Grada Zagreba u kojem su tražili da se sukladno izmjeni poreza na dar u naravi, koji se povećao s 400 na 600 kn, poveća i vrijednost bona za Uskrs na 600 kn za radnike u vlasništvu Grada Zagreba, gradonačelnik je donio odluku da sva društva dobiju bon u iznosu od 600kn. Tako će bon dobiti Podružnice ZGH, povezana društva i ustanove ZGH, Trgovačka društva u 100% vlasništvu Grada Zagreba, gradski uredi, ustanove i vatrogasna postrojba, što ukupno čini više od 21 000 zaposlenih’, izvijestio je Sindikat.