PODIJELI

U sportskoj dvorani OŠ Kreativan razvoj (Dedići 102, Šestine) u petak, 16. ožujka, od 18 sati igra se prvi polufinalni dvoboj stolnoteniske Lige prvakinja između domaćeg Dr. Časla i poljskog Tarnobrzeka.

Bit će to susret prvog i trećeg nositelja ovosezonske LP, susret u kojem će se suprostaviti sedam igračica iz svjetskog Topa 50.

Za Dr. Časl će u petak nastupiti:
Li Jie (Nizozemska) – brončana na posljednjem prvenstvu Europe, prvorangirana europska igračica i drugi najbolji “lovac” na svijetu
Yu Fu (Portugal) – srebrna na posljednjem prvenstvu Europe (Portugalka)
Doo Hoi Kem (Hong Kong) – brončana na posljednjem svjetskom prvenstvu
Zhou Xintong (Kina) – članica kineske reprezentacije (Kineskinja)
Uz njih u sastavu su i dvije hrvatske reprezentativke Mirela Đurak i Dorina Srebrnjak, te slovenska reprezentativka Manca Fajmut.
Za protivnice, najviše rangiranu ekipu Europe, nastupaju najbolja defanzivna igračica na svijetu Han Ying (Njemačka), višestruka prvakinja Europe Samara Elizabeta (Rumunjska) i treća najbolja defanzivka na svijetu Li Qian (Poljska).

Ove godine, osim što igraju polufinale Lige prvakinja (skor 6:0), igračice Dr. Časla plasirale su se već i u finale Europske Superlige (skor 8:0), vodeća su ekipa hrvatske Superlige (skor 16:0) i plasirali su se u Final four hrvatskog kupa.

Neporaženi su tri godine, bilo u Hrvatskoj ili Europi. Ukupno su nanizali 78 pobjeda za redom.
Uzvrat je 7. travnja u Poljskoj i taj meč prenosi državna televizija.