PODIJELI

Djelatnik na prijemu za upis pacijenata Kliničke bolnice Dubrava koji je pretučen na svom radnom mjestu, operiran je i u dobrom je stanju, izjavio je u nedjelju navečer ravnatelj bolnice Srećko Marušić.

‘Očekujemo da će potpuno fizički ozdraviti, a kakve će psihičke posljedice imati, prerano je govoriti’, kazao je Marušić i precizirao da je djelatnik u napadu zadobio teške tjelesne ozljede glave.

Marušić je komentirao i sigurnost medicinskog osoblja na radnom mjestu, te je kazao kako se ‘u konačnici sve svodi na moral i na mentalno zdravlje pacijenata, a ono je rezultat socijalnog i duhovnog okružja u kojem živimo.’

‘Veliki broj pacijenata prolazi kroz bolnicu; to su deseci i stotine tisuća ljudi. Nije čudno da se ponekad dogodi incident i verbalni nasrtaj, ali moram priznati da incident s težim tjelesnim posljedicama nismo do sada imali’, zaključio ravnatelj Kliničke bolnice Dubrava za Večernji list.

Prema izjavama policije, tri su muškarca u nedjelju u 10.30 sati nasrnuli na zaposlenika Bolnice Dubrava i nanijeli mu teže tjelesne ozljede. Napadači su tijekom dana privedeni u policiju i protiv njih se vodi kriminalistička istraga.

Naime, trojica mladića došla su na ulaz odjela Hitne pomoći nakon čega su se kod djelatnika zaduženog za prijem i upis pacijenata počeli raspitivati kad bi mogli doći na red. A kad im je djelatnik objasnio da trebaju sjesti i pričekati red, mladići su postali agresivni i fizički ga napali, javlja RTL.