PODIJELI

Umirovljenik Ivan B. ubijen je u svom skromnom stanu od četrdesetak kvadrata u podrumu zgrade u Prilazu Gjure Deželića 62 u samom centru Zagreba.

Najvjerojatnije je ubijen nedugo prije negoli je policija u ponedjeljak oko 16 sati u stanu pronašla njegovo tijelo.

Iako je po tragovima na tijelu Ivana B. odmah bilo jasno kako je riječ o ubojstvu, policija je još satima ispitivala susjede, a dosta pitanja bilo je usmjereno i na Ivanovu kćerku koja se s mužem i malim djetetom dva tjedna ranije doselila u stan svog oca.

‘Ne znam sve detalje oko te obitelji, ali znam ono što se pričalo među susjedima u zgradi. Kćer ubijenog Ivana navodno je s mužem i djetetom koje je sad staro oko pet godina živjela u nekakvoj malenoj kućici u kojoj nisu imali niti osnovne uvjete za život. Navodno si nisu mogli priuštiti novac niti za grijanje, pa su tako otprilike prije dva-tri tjedna kad su krenuli oni veliki minusi i snijeg zamolili Ivana da se dosele kod njega u stan dok malo ne zatopli. On je naravno pristao, nakon čega su se oni doselili, a navodno su ubrzo krenule trzavice između njih jer oni nisu ništa radili, navodno nisu željeli niti do trgovine po kruh otići, pa im je on, iako je šepao, sam donosio hranu iz pučke kuhinje’, kazala je jedna susjeda za Večernji list.

Nesretnik je, naime, i prije petnaestak godina bio žrtva kaznenog djela, i to svoje supruge, koja ga je ubola nožem, nakon čega se par rastao.

UBOJSTVO U CENTRU? U stanu pronađen mrtav muškarac