PODIJELI

Braći Kristijanu Ć. (23), Meteu Ć. (21), Nikoli Ć. (26) i Mihaelu Ć. (25), osumnjičenima da su u nedjelju u KB-u Dubrava, napali i teško ozlijedili 48-godišnjeg administratora, sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda odredio je jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Večernji list piše kako su na ispitivanju tvrdili da su oni bili prvi napadnuti, a poriču i da su 48-godišnjaka udarili 10-ak puta dok je ležao na podu.

Incident se dogodio u nedjelju oko 10 sati kada je Mihael Ć. u pratnji brata Nikole došao u KB Dubrava požalivši se na jake bolove. Administrator ga je zapisao, trijažna sestra pregledala, nakon čega je njemu i bratu rekla da moraju pričekati dolazak doktora.

HITNO OPERIRAN: Šakama i nogama pretukli djelatnika KB Dubrava

No, kako doktor nije dolazio, mladići su počeli galamiti, a svi pokušaji da ih se smiri bili su bez uspjeha.

U jednom su trenutku u pomoć pozvali braću Kristijana Matea a, a jedan od braće je 48-godišnjeg administratora udario u glavu.

Nakon što je čovjek pao na pod, braća su ga nastavila udarati, i to kako se sumnja, najmanje 10-ak puta.

U daljnjem napadu spriječilo ih je bolničko osiguranje, a 48-godišnjak je završio na operaciji. Njegove kolege spremaju prosvjed solidarnosti koji bi se trebao održati danas u 11.30 pred bolničkim šalterom. Prosvjed će se održati pod egidom ‘Nemojte nas tući, radimo više nego ikada, pokrivamo 3-4 radna mjesta’.