PODIJELI

Grad Zagreb, Hrvatska liga protiv raka i Udruga Europa Donna Hrvatska vas pozivaju na javnozdravstvenu akciju podrške oboljelim ženama, na kojoj se želi naglasiti važnost preventivnih redovitih odlazaka na UZV i mamografiju.

Marija Jurić Zagorka, Kumica na Dolcu, Antun Gustav Matoš, August Šenoa i Tin Ujević poslužit će u sljedećih nekoliko dana kao podsjetnik svim Zagrepčankama da misle na svoje zdravlje s porukom – #BudiNARCISa i nazovi 01/4696 309.

Prijavite se na besplatan mamografski pregled u sklopu programa mobilne mamografije Grada Zagreba.

Nije slučajno što je baš Marija Jurić Zagorka odabrana kao svojevrsna ambasadorica ovogodišnje kampanje #BudiNARCISa. Ona je bila iznimno snažna i hrabra žena, baš kao i sve žene koje se bore s opakom bolesti raka dojke. Redovite kontrole su najbolji oblik prevencije.

Besplatni mamografski pregledi odvijat će se na Trgu bana Jelačića u subotu, 24. ožujka. Program mobilne mamografije u Gradu Zagrebu je namijenjen ženama u dobi od 40 do 49 godina te starijim od 69 godina, točnije svima ženama koje nisu obuhvaćene Nacionalnim programom ranog otkrivanja raka dojke.

Za pregled NIJE potrebna liječnička uputnica, kao ni zdravstveno osiguranje – pregledi su BESPLATNI.