PODIJELI

Zaljubljenici u pub kviz napokon su došli na svoje. Svake druge srijede u caffe baru Park, iskusni i oni manje iskusni, mogu se okušati u svom znanju.

Dugoselčani mogu zahvaliti entuzijastu Ivanu Ferenčaku, koji je ujedno pobijedio u kvizu Najslabija karika, što ga je dodatno potaknulo da okupi ekipu iz Dugog Sela i okolice i pokaže drugim timovima da i Dugoselčani mogu parirati u svom kvizaškom znanju.

‘Napokon sam našao mjesto u kojem je zabranjeno pušenje, nema dimne zavjese koja bi gušila i smetala. Često idem u Sesvete ili Zagreb na pub kviz no sada se to promijenilo. Ambijent kafića je vrlo ugodan, kao da ste kod kuće’, rekao je Ivan.

Kafić je bio ispunjen do zadnjeg mjesta a oni koji su sudjelovali u kvizu na stol su dobili ukusne grickalice, no nagradama nije bilo kraja.

Ona ekipa koja prva i točno odgovori na nagradno pitanje dobije butelju vina koju je omogućio caffe bar Park. A ekipa koja osvoji prvo mjesto ima plaćeno piće. Natjecatelji dolaze iz raznih mjesta kao što su Vrbovec, Velika Gorica, a bilo je čak i onih iz Makedonije koji su bili samo u prolazu.

‘Okupi se najmanje 10 ekipa, a broj samo raste’, pohvalio se Ivan. Zasad još nemaju sponzora ali se nadaju da će se to ubrzo promijeniti.

Odgovore je budnim okom pratila Petra Lypolt, istaknuta članica Hrvatskog kviz saveza. Pitali smo Petru kako i gdje je najbolje crpiti znanje. Rekla je da se jednostavno treba upustiti u pub kvizove jer tamo se najbrže nauči ali je rekla da se puno toga može naći na internetu i wikipediji no najsigurnije je zaviriti u enciklopedije.

Vlasnica kafića Mirjana Mamuza zadovoljna je brojem ljudi koji se odazove na pub kviz te je izrazito ponosna što je baš njihov prostor idealan za takvu vrstu kviza. Oni koji žele više saznati o pub kvizu mogu zaviriti na fecebook stranicu: Dugoselski pub-kviz kružok.