PODIJELI

U povodu obilježavanja Svjetskog dana sindroma Down, na zagrebačkom Jarunu gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić otvorio je novi prostor Udruge za sindrom Down – Zagreb.

‘Dosadašnjih 65 kvadrata u Folnegovićevom naselju zamijenili smo novim prostorom od 220 kvadrata ovdje na novoj adresi Hrgovići 59, koje smo dobili od Grada Zagreba u ožujku 2016. na Svjestki dan Downovog sindroma. Prostor je prekrasan, lijepo smo ga uredili i možemo na najbolji način omogućiti terapiju našoj djeci’, rekla je predsjednica Udruge Natalija Belošević.

‘Grad Zagreb uvijek je bio senzibiliziran za ljude koji su u potrebi i na tom tragu će i nastaviti’, rekao je gradonačelnik Bandić te dodao da tim osobama moramo omogućiti profesionalnu i ljudsku realizaciju te socijalnu integraciju.

Udruga broji oko 160 članova, a svakodnevno provode razne igraonice, radionice te edukacijsko-rehabilitacijske i logopedske vježbe.

U tjednu otvorenih vrata Udruge od 19. do 24. ožujka organizirane su bile mnogobrojne radionice i igraonice za djecu, edukacije za roditelje i stručnjake, prezentacije i izložba slika-

(zagreb.hr)