PODIJELI

Na prostoru Trga bana Josipa Jelačića, prije početka košarkaške utakmice KK Cedevita i KK Budućnost iz Crne Gore, u nedjelju oko 14,10 sati skupina gostujućih navijača narušavala je javni red i mir.

Zagrebačka policija je izvijestila kako su tijekom i nakon postupanja policijskih službenika odbacili predmete pogodne za napad.

Zbog sprječavanja daljnjeg narušavanja javnog reda i mira i svladavanja otpora policijski službenici su nad njima uporabili sredstva prisile (raspršivač s nadražujućom tvari, tjelesnu snagu i službenicu palicu).

U službene prostorije dovedeno je 57 osoba, od kojih je 12 prepraćeno uz optužni prijedlog na Prekršajni sud u Zagrebu, a za 45 ih je izdan prekršajni nalog zbog počinjenih prekršaja iz članka 4. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i članka 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Od 45 osoba kojima je izdan prekršajni nalog, uz navedene prekršaje, za petero je izdan i prekršajni nalog za prekršaj iz članka 139. Zakona o strancima.