PODIJELI

Tri od pet pješačkih prijelaza koji se nalaze na potezu od zgrade pošte do ulaza u garažu Importanne centra, dobit će – semafore.

Grad je raspisao natječaj za izradu projektne dokumentacije semaforizacije, na koji se zainteresirane tvrtke mogu javiti do 4. travnja.

Između ostalog, morat će obaviti brojenje prometa tjedan dana svakodnevno od 6 do 20 sati te u istom intervalu brojiti i pješake na pješačkim prijelazima, a zatim sve to grafički prikazati i izraditi analizu prometnog opterećenja po smjerovima i vremenskim intervalima, piše Večernji list.

Odnosno, preciznije, za 150 tisuća kuna, koliko će Grad platiti projektnu dokumentaciju, tvrtka koja će dobiti natječaj morat će izračunati protok vozila i pješaka te rad semafora uskladiti s računicom. I s idejnim projektom koji je već izradila tvrtka Elipsa S.Z., i to – 2008. godine.

A kako se u programu radova na području prometa za 2018. godinu navodi da će se za semaforizaciju Glavnog kolodvora ‘izraditi prometno-tehničko rješenje’, sami semafori mogu se očekivati tek 2019.