PODIJELI

Nakon što je Renato Petek, zastupnik u zagrebačkoj gradskoj skupštini iz Josipovićeve stranke Naprijed Hrvatska, na službenoj Facebook stranici objavio snimku na kojoj djelatnici Čistoće smeće iz različitih spremnika bacaju u isti kamion, na cijelu je priču reagirao i gradonačelnik Milan Bandić.

Snimku je nazvao beskrupuloznom laži te dodao da će je Čistoća na najbolji mogući način demantirati, piše Večernji list.

– Drugo im nije ništa preostalo nego da lažu i podvaljuju, to im je sastavni dio posla. Ja bih na njihovom mjestu bio konstruktivan, ukazivao na greške koje čini gradonačelnik, jer nije Bog ni svetac, a ono što je dobro bih pohvalio i afirmirao, a ne insinuirao i lagao. Nismo mi bedasti da najprije molimo ljude da odvajaju otpad pa da sve skupa trpamo u isti kamion – rekao je gradonačelnik.

Žao mi je što ova situacija nije iskomunicirana na pravi način. Javnost je imala jučer pravo dobiti potpunu informaciju. Ispričavamo se zbog toga, rekla je Senka Knežević, glasnogovornica Holdinga, pišu 24 sata.

Naime, video koji je snimljen u Kranjčevićevoj ulici i objavljen na Petekovom Facebook profilu prikazuje kako se razvrstni otpad naposlijetku trpa u isti kamion.

– Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec? – napisao je Petek.

Evo kako funkcionira sustav odvojenog prikupljanja sortiranog otpada iz podzemnih spremnika u Zagrebu.Brižni građani razdvajaju otpad, odlažu u postavljene spremnike, a oni sve odvoze kao da je to smeće, iz žute ili plave kante, u istom kamionu. A možda ga voze i na isto mjesto, smetlište Jakuševec?Lokacija: Kranjčevićeva ulica

Gepostet von Renato Petek am Montag, 2. April 2018