PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić je u emisiji ‘Zagrebi po Zagrebu’, između ostalog, govorio i o divljim odlagalištima smeća. Naglasio je da će sva imena svih onih koji tako odlažu otpad javno objaviti.

Gradonačelnik je istaknuo da je potrebno definirati, dva ili tri puta godišnje, kada se odvozi glomazni otpad; da se građani sami dogovore o odvozu otpada na Jakuševac, te da oni koji se ne pridržavaju toga budu sankcionirani.

‘Kad ulovimo prvih deset, stat će odvoz glomaznog otpada. Objavit ćemo i neću štedjeti novaca, da ih objavimo na sve dalekovidnice, u sve elektronske, tiskane medije, i kamione i pojedince koji to rade.

A divlja odlagališta smeća se saniraju, osobito ono na Savici, Budući da se ovdje radi o par tisuća kubika glomaznog otpada, nadam se da ćemo to u naredna dva mjeseca sanirati jer imamo strašno puno za odvesti. Postavljaju se barijere da se otpad ne dovozi ponovno jer ljudi pod okriljem noći to rade, ali ne mogu sada govoriti sve što sam poduzeo i što ćemo poduzeti ovih dana da se privedu pravdi oni koji to čine’, objasnio je Bandić na Radio Sljemenu.

Gradonačelnik je dao nalog da se svi pretrpani zeleni otoci očiste, no postavlje se pitanje hoće li to povećati račune za odvoz otpada?

‘Mi ćemo unutarnjim rezervama i boljom organizacijom i sistematizacijom posla u ‘Čistoći’ napraviti da ljudi, što se toga tiče, ne plaćaju veće račune’, odgovorio je.

Na pitanje o planovima za izgradnju građevinskog odlagališta otpada u Podsusedu, rekao je da će Grad održati sastanak s tamošnjim građanima koji su, rekla je slušateljica, prikupili gotovo 6 tisuća potpisa da se ono ne izgradi.