PODIJELI

Predsjednik gradskog HNS-a Tomislav Stojak održao je konferenciju za novinare na temu ‘Smeće naše zagrebačko – mit ili stvarnost?’

Za lokaciju je izabrao križanje Rudeške i Delničke u naselju Rudeš, gdje i živi. Ondje se nalazi zeleni otok sa spremnicima za staklo, plastiku i papir, pa je na Facebooku, uz poziv na presicu, objavio i fotografije prepunih kontejnera uz komentar: ‘Na fotkama je stanje od prije pola sata, možda se do jutra nešto i promijeni’.

[PRESS ZAGREBAČKOG HNS-a O PROBLEMIMA S OTPADOM U ZAGREBU U SRIJEDU, 04.4.2018.]Upravo na ovoj lokaciji sutra ćemo…

Gepostet von Tomislav Stojak am Dienstag, 3. April 2018

 

Nakon samo dva sata stigli su radnici Čistoće, ispraznili kontejnere i upriličili mjesto na kojem se naposlijetku održala konferencija za novinare.

Stojak je i to objavio na Fejsu i ironično primijetio: ‘Još ću si i umisliti da je ovo radi naše sutrašnje pressice!’

Još ću si i umisliti da je ovo radi naše sutrašnje pressice! 😊Dakle, hvala gradskim vlastima i Zagrebačkom holdingu…

Gepostet von Tomislav Stojak am Dienstag, 3. April 2018

 

Naposlijetku je konferencija za novinare održana na posve ‘dotjeranoj’ lokaciji.

Dobro jutro! Evo jutros još jedna provjera od strane Holdinga jesu li spremnici na Rudeškoj ispražnjeni, još malo…

Gepostet von Tomislav Stojak am Dienstag, 3. April 2018

 

Stojak je kazao kako mu nije problem svaki dan ukazivati na pretrpane kontejnere, no to tako ne bi trebalo funkcionirati, već bi takve površine trebale biti redovito pražnjene.

Dodao je i kako će zagrebački HNS, dodaje, pokrenuti stranicu na Facebooku na kojoj će svi stanovnici moći postaviti fotografije kako bi upozorili na problem u svom naselju ili ulici.

– Očekujem da će i na te fotografije gradske strukture reagirati brzinom svjetlosti, ali to nije sustavno rješenje problema. Jedan od razloga zbog kojeg dolazi do takvih ružnih slika jest premali broj odvoza otpada, ali i nedovoljan broj zelenih otoka, kao i nedostatak kanti na kućnom pragu. Ako Holding kaže da će poduzeti pravne radnje prema kolegi koji je objavio, ispostavilo se, krivu vijest, pitao bih gradsku upravu znači li to da i građani imaju pravo tužiti ih za sve što nisu posljednjih godina napravili da bi zbrinjavanje i odvajanje otpada bilo kvalitetnije – zaključio je.