PODIJELI

Saša Pavlić, koji uz podršku od subote pješači od Rijeke do Zagreba s križem na leđima, nadomak je Markova trga.

Sinoć je stigao u Zagreb, a danas oko 9 sati bio je u Savskoj ulici. Oko 10.30 stigao je na Trg bana Jelačića gdje je sjeo kako bi se odmorio. Na Markov trg planira doći do 11 sati, pišu 24 sata.

Pavlića su na Trgu bana Jelačića dočekale majke s bolesnom djecom i porukom Vladi da osnuje fond za djecu iz proračuna. Potom su se svi zajedno sa križem krenuli prema Markovom trgu, piše Jutarnji list.

‘Želim predati taj križ Vladi da ih podsjeća prilikom donošenja odluka o djeci’, kazao je Pavlić na putu za Markov trg.

‘Prije svega smo silno zadovoljni jer smo našu misiju gotovo priveli kraju. Trebamo se svi sastati u 11 sati na Markovom trgu i Vladi uručiti križ. Toplo se nadamo da ćemo ipak biti primljeni na razgovor da im uistinu kažemo što mislimo’, poručio je Marin Stošić koji se pridružio Saši Pavliću na njegovom križnom putu iz Rijeke do Zagreba.

 

Stošić je rekao kako misli da će ih pred Vladom dočekati udruge roditelja bolesne djece, a nešto se, kako kaže, šuška da će Vlada prihvatiti križ.

‘U svakoj državi prioritet su bolesna djeca, i pred avionima i pred svim. Nadamo se da će Vlada učiniti nešto, da u to ne vjerujemo, ne bi ovo niti radili. Mi smo senzibilizirali javnost za ove i neke slične probleme. Saša je pola puta plakao, ljudi ga prepoznaju… Ovo ništa nije bilo režirano, sve je iskreno i spontano. Ne želimo da nam se politika uvlači u cijelu priču’, kazao je Stošić.

Saša Pavlić rekao je kako nema nikakva očekivanja nakon što dođe na Markov trg.

‘Želja mi je da se predstavnici Vlade nađu s predstavnicima udruga oboljele djece, zajedno sjednu za stol i nađu rješenje, a da im mi građani damo podršku, da možemo svi zajedno zapljeskati ovoj Vladi. Podrška mi je obitelj, to je temelj svega. Ako Vlada donese zakon kojim će se riješiti problemi djece, natrag ću također ići pješke pa makar u kolicima’, rekao je Saša koji je tijekom puta ozlijedio nogu.