PODIJELI

Županijski sud u Zagrebu danas je na 30 godina zatvora osudio Davida Komšića (20) za brutalno ubojstvo svoje trudne bivše djevojke Kristine Krupljan (19).

Sutkinja Sanja Mazalin u 13.30 sati objavila je presudu Davidu Komšiću optuženom da je 22. veljače prošle godine ubio svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan zadavši joj 88 ubodno reznih rana.

STRAŠNO! Trudnu djevojku izbo 88 puta, a u sudnici zijeva i smije se

Prema odluci sudskog vijeća David Komšić osuđen je zbog teškog ubojstva iz bezobzirne osvete na kaznu dugotrajnog zatvora, na što je vrlo burno reagirao Ivo Komšić. Otac optuženog napustio je sudnicu zajedno sa suprugom Oliverom, odgurnuvši i pravosudnog policajca, piše Jutarnji list.

– Sramota, osudili ste dijete iz Bosne, odlazim odavde, j…vam mater, vikao je tata Komšić nakon što je saznao presudu. David Komšić mirno je odslušao objavu presude i njezino obrazloženje. Davidove sestre ostale su u sudnici plačući i slušajući obrazloženje presude.

UBIO TRUDNU KRISTINU: ‘Neću iznositi svoju obranu niti odgovarati na pitanja’

Sutkinja Sanja Mazalin strpala je na višedestljetnu robiju Davida Komšića (20), optuženog da je 22. veljače prošle godine u Ulici Svetog Josipa Radnika 16 u Zagrebu ubio svoju bivšu djevojku Kristinu Krupljan(19) zadavši joj ukupno 88 ubodno reznih rana u njezinoj Opel Astri nakon što mu je ona obznanila prekid veze.

 – Bila je suočena sa izvjesnim smrtnim ishodom, strahom, što ovom ubojstvu daje obilježje teškog ubojstva. Ta okrutnost mora biti iznadprosječnog intenziteta koji inače prati takav čin nasilja. U ovom slučaju ta je okrutnost ostvarena. Da je Kristina umrla odmah to bi bilo označeno kao obično ubojstvo. Ali, ta njezina svjesnost dok je 88 puta podizao ruku i ubadao čini to ubojstvo posebno okrutnim.

U ovom slučaju sud ipak nije utvrdio bezobzirnu osvetu kao motiv. Najveći broj ubojstava ima neki motiv, a da bi bila bezobzirna mora imati neke elemente, a to je hladnokrvnost koja se radi kod običnog ubojstva. Nije sporno da je David Komšić znao da je Kristina Krupljan u drugoj vezi i da je trudna, rekla je među ostalim u obrazloženju presude sutkinja Sanja Mazalin.

– Nema dokaza da se tog dana Komšić planirano našao s Kristinom Krupljan i da ju je planirao ubiti…To naprosto nije dokazano ničim osim u završnoj rijčei. Sud je analizirajući sve dokaze, iskaze svjedoka, tragove, odjeću, nož, ne može se zaključiti da ga je donio sa sobom. Njegova samoinicijativna predaja policiji ne ukazuje na planirani zločin. Sve ukazuje da se radi o tzv. situacijskom ubojstvu, a ne da se radi o ubojstvu iz bezobzirne osvete. Ono što mu daje karakteristiku teškog ubojstva je upravo način na koji je počinjeno, jedno od najokrutnijih u RH, kazala je sutkinja Sanja Mazalin.

MAJKA UBOJICE: Moj sin nije monstrum, a Kristina se znala i sama ozljeđivati