PODIJELI

Starija žena iz Dubrave, ostala je bez 250.000 kuna nakon što ju je u ponedjeljak prevarila lažna bankarica.

Policijska uprava zagrebačka je izvijestila kako je u ponedjeljak oko 15 sati u Dubravi, u Ulici Dominika Andrijaševića, 78-godišnjakinja nepoznatoj ženskoj osobi koja se lažno predstavila predala nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija opet upozorava građane kako je samozaštitno ponašanje jako bitno i može doprinijeti sprječavanju počinjenja kaznenih djela.

‘Upozoravamo građane da, ukoliko se susretnu s nepoznatim osobama koje pokušavaju ući u njihove domove i doći u posjed njihovog novca, takve osobe nipošto ne puštaju u stanove ili kuće te da im ne predaju svoj novac ili druge vrijedne stvari, jer se radi o osobama koje se lažno predstavljaju kao djelatnici banke, maserke ili policijski službenici koji samo iskorištavaju nemoć i neznanje starijih osoba. Isto tako u slučaju da građani zaprime pozive od nepoznatih osoba putem telefona u kojima se traži od njih da nešto učine sa svojim novcem, zlatom i drugim vrijednim predmetima ili kažu da će netko doći na njihovu adresu radi provjere novca ili zlata, upozoravamo građane da ODMAH obavijeste policiju na broj 192’, apeliraju iz policije.