PODIJELI

Već 11. godinu zaredom Softball klub Princ organizira prijateljski međunarodni turnir pod nazivom Forever Fastpitch. Turnir se održao na softball terenima na Jarunu od petka 06.04. do nedjelje 08.04.2018.

U organizaciji turnira sudjelovali su volonteri i članovi kluba, od najmlađih do najstarijih. Na ovogodišnjem turniru sudjelovao je rekordni broj od čak 9 ekipa iz 6 različitih zemalja – Bugarske, Mađarske, Italije, Češke pa čak i daleke Švedske. U tri dana odigrano je 25 utakmica na dva terena.

Dolazak proljeća i lijepo vrijeme nagovještavaju početak softball sezone. Forever Fastpitch turnir je itekako dobro došao ekipama za uigravanje i uvod u nadolazeću sezonu.

Od 9 ekipa, na turniru su sudjelovale i dvije juniorske reprezentacije, jedna iz Hrvatske. a druga iz i Mađarske. Njima je ovaj prijateljski turnir poslužio za uigravanje za sudjelovanje na Europskom prvenstvu u srpnju ove godine u Italiji. Odigravši cijeli turnir bez ijednog poraza, Stormsi iz Češke su zasluženo odnijeli titulu pobjednika turnira.

Međutim, naše Princeze su im otežale u samom finalu. U finalu turnira, protiv ekipe Princ (Hrv), češka ekipa je od prve izmjene (inninga) gubila 2:1, a taj rezultat je potrajao do samoga kraja. U napetoj završnici posljednjeg inninga, Stormsi su pobijedili na walk off (pobjednički udarac) sa dva outa (dva izbačena igrača). S porazom u finalu, Princeze su zauzele drugo mjesto, a treće mjesto osvojila je talijanska ekipa Ronchi Stars.

Finalni poredak turnira:
1. Storms (Češka Republika)
2. Princ (Hrvatska)
3. Ronchi Stars (Italija)
4. Lady Pirates (Hrvatska)
5. Leksand (Švedska)
6. Mađarska U22 reprezentacija
7. Akademics (Bugarska)
8. Athletics (Bugarska)
9. Hrvatska juniorska reprezentacija

Osim lijepog vremena i dobrog softballa, na turniru je bilo mnogo zabave i druženja mladih različitih nacionalnosti. Itekako se moglo osjetiti dobro raspoloženje i pozitivna energija među igračicama.

U skladu s duhom turnira, 11th Forever Fastpitch turnir uvrstio se u svjetsku kampanju #April6. #WhiteCard je prepoznat kao simbol mira – kroz – sportski izričaj, te od 2013. godine služi kao simbol obilježavanja Međunarodnog dana sporta za razvoj i mir na #April6.

Ekipa se nada uspješnoj sezoni i poziva sve ljubitelje sporta da prate njihov daljnji napredak i aktivnosti, te da ih dođu gledati i bodriti na softball terenima na Jarunu (Ribički prilaz 2).
Ovu subotu su ženske seniorske utakmice u popodnevnim satima, te u nedjelju djeca do 13 godina imaju turnir od 10 – 14 sati na Jarunu.