PODIJELI

Gradonačelnik Milan Bandić u emisiji ‘Zagrebi po Zagrebu’ Radio Sljemena u srijedu ujutro je najavio ukidanje ZET-ove karte od 4 kune.

‘Karta je bila 10 kuna pa smo je smanjili na četiri. Dići ćemo je vjerojatno na šest. To je, još uvijek, četrdeset posto manje od onoga što je bilo. Ja nisam pogriješio, mislio sam najbolje s četiri kune – ne ide, ići ćemo na šest. Ali to je, još uvijek manje od deset. Može se dogodit’ da bude osam. Moja ideja će biti šest’, kazao je gradonačelnik ujutro.

BANDIĆ POTVRDIO: Više neće biti ZET-ovih karata za 4 kn, evo koliko ćete plaćati

Međutim, poslijepodne su iz njegovog Ureda poslali novo priopćenje u kojem stoji:

‘Vezano za medijske napise o poskupljenju ZET-ovih karata, obavještavamo vas da će cijena pojedinačne karte za vožnju javnim gradskim prijevozom u trajanju od pola sata i dalje iznositi 4 kune.

S obzirom da sustav naplate oblikujemo u skladu s potrebama korisnika, od 1. svibnja 2018., uvodi se, također, i karta za vožnju u trajanju od jednog sata za 6 kuna.

Tako će putnici moći kupiti kartu za 4 kune za pola sata vožnje, a za 6 kuna moći će se voziti jedan sat. Cijena karte za vožnju od jednog i pol sata i dalje iznosi 10 kuna.’