PODIJELI

Na Medveščaku, na Mirogojskoj cesti, u srijedu oko 13,10 sati, 86-godišnjakinja je nepoznatoj ženskoj osobi koja se lažno predstavila predala nekoliko stotina tisuća kuna.

Policija opet apelira:

‘Upozoravamo građane na važnost samozaštitnog ponašanja – NIKOME (niti telefonom niti direktno) ne govorite o novcu koji držite kod kuće ili na računima, ne dajte svoje PIN-ove, čak niti službenicima u banci, kako ne bi bili žrtve kaznenih djela i ne puštajte u stan nepoznate osobe.

DUBRAVA: Lažna bankarica starici odnijela 250.000 kuna

Kod nenajavljenih posjeta nepoznatih osoba, ne otvarajte vrata dok ne provjerite tko je i što želi, ne nasjedajte na trikove poput ponude besplatnih masaža, knjiga i drugih proizvoda na prodaju ili raspitivanju o određenim osobama, budite sumnjičavi, ne otvarajte vrata ni sumnjivim službenim osobama, dok vam prvo ne pokažu službenu ispravu ustanove ili tvrtke koju zastupaju (policajci, bankari, električari, serviseri, instalateri Interneta i slično).

Ako sumnjate na osobe koje Vam se na taj način predstavljaju, nazovite 192 i prijavite takve slučajeve prije nego što ikome date novac.’