PODIJELI

Ivo Komšić, otac Davida Komšića (20) koji je u ponedjeljak na zagrebačkom Županijskom sudu osuđen na 30 godina zatvora zbog ubojstva Kristine Krupljan (18), uhićen je u srijedu tijekom poslijepodneva zajedno sa svojim kumom Vjekoslavom i još jednim muškarcem zbog prijetnji 33-godišnjaku.

U srijedu navečer je Jutarnjem listu potvrđeno u PU zagrebačkoj, da su sva trojica muškaraca bili su na obradi u policiji i tijekom četvrtka će biti prepraćeni pritvorskom nadzorniku.

KOMŠIĆU 30 GODINA: ‘Osudili ste dijete iz Bosne, odlazim odavde, j…vam mater’

Policija sumnjči Ivu Komšića za prijetnju iz stavka 139. stavka 2. Kaznenog zakona koji kaže da tko drugome ozbiljno prijeti da će njega ili njemu blisku osobu usmrtiti, teško tjelesno ozlijediti, oteti, ili mu oduzeti slobodu, ili nanijeti zlo podmetanjem požara, eksplozijom, ionizirajućim zračenjem, oružjem, opasnim oruđem ili drugim opasnim sredstvom, ili uništiti društveni položaj ili materijalni opstanak, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine.

Prijavu za neki od tih oblika prijetnji je, neslužbeno doznaje Jutarnji, podnio 33-godišnjak koji navodno s Ivom Komšićem ima neke neriješene odnose.

TUČNJAVA ISPRED SUDA: Vikali na majku ubijene Kristine, pa se potukli

Međutim, Ivo Komšić je u utorak nakon presude viđen kako obilazi i zagleda automobile parkirane ispred Županijskog suda, među ostalim i automobil sličan onome kojeg vozi sutkinja Sanja Mazalin koja je presudila njegovu sinu.

Zbog toga su čak bili pozvani djelatnici protueksplozijskog odjela koji su pregledali parkirane automobile.

I tijekom suđenja njegovu sinu, Ivo Komšić je u nekoliko navrata prigovarao i novinarima o načinu na koji izvještavaju o postupku, zbog čega su u završnici suđenja i pravosudni policajci srpječavali da dođe u kontakt s novinarima. Posebno žestoko Ivo Komšić reagirao je nakon objave 30-godišnje zatvorske kazne njegovu sinu, kada je i na izlasku iz sudnice opsovao sutkinju.

Ivo Komšić bio je na razgovoru u policiji nakon što je primijećen kod suda u utorak, ali je pušten. Ipak, policija je dala zaštitu sutkinji Sanji Mazalin.

Samo dan kasnije opet je završio u policiji, zajedno s kumom i još jednim muškarcem, ali ovoga puta zbog ozbiljne prijetnje.