PODIJELI

Na svečanosti u palači Dverce, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić u društvu Mirze Šabića, predsjednika Obrtničke komore Zagreb i Antuna Trojnara, predsjednika Udruženja obrtnika Grada Zagreba, uručio je ugovore o Stipendiji Grada Zagreba za školsku godinu 2017./2018. učenicima koji se obrazuju za deficitarna zanimanja u obrtništvu.

‘Hvala vam što odabirom ovih zanimanja doprinosite očuvanju tradicije zagrebačkog i hrvatskog obrtništva’, rekao je gradonačelnik Bandić te izrazio nadu da će se sljedeće školske godine za Stipendije prijaviti još više učenika.

Stipendije za deficitarna obrtnička zanimanja se dodjeljuju 15. godinu zaredom, a Grad Zagreb je dosad stipendirao 1.573 učenika u iznosu od oko 52 milijuna kuna. U tekućoj školskoj godini pravo na stipendije je ostvarilo 207 učenika, od čega 101 učenik prvih razreda kojima je danas uručen Ugovor o Stipendiji, a za što je u Proračunu izdvojeno oko dva milijuna kuna.
U prvom razredu Stipendija iznosi 1.000, u drugom 1.300, a u trećem razredu 1.600 kuna mjesečno.

Grad Zagreb nastoji da, kao središte razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva, raznovrsnim programima u kontinuitetu pridonosi usmjeravanju mladih ljudi na upis u strukovne programe obrazovanja za zanimanja u obrtništvu za kojima u gradu Zagrebu postoji povećana potražnja te koji nude dobru perspektivu za zapošljavanje i ekonomsku sigurnost.

(Zagreb.hr)