PODIJELI

Bez nekoliko stotina tisuća kuna ostala je u ponedjeljak 71-godišnjakinja koja je nepoznatoj ženskoj osobi koja se lažno predstavila, predala novac.

Prijevara koja se dogodila u Kastavskoj ulici na Trešnjevci, policiji je prijavljena u četvrtak.

MEDVEŠČAK: Još jedna baka ostala bez nekoliko stotina tisuća kuna

Zbog sve češćih prijevara na štetu osoba starije životne dobi, Služba prevencije Policijske uprave zagrebačke provest će i projekt pod nazivom Zlatna dob – sigurna dob namijenjen osobama treće životne dobi.

Cilj provođenja ovog preventivnog projekta je povećanje sigurnosti osoba treće životne dobi i ujedno unaprjeđenje kvalitete života navedene skupine građana koji predstavljaju specifičnu, osjetljivu i ranjivu društvenu skupinu, potencijalno ugroženu raznim oblicima kaznenih djela, osobito imovinskog karaktera. Naime, preko 20 posto slučajeva žrtava imovinskog kriminaliteta su osobe treće životne dobi.

DUBRAVA: Lažna bankarica starici odnijela 250.000 kuna

Kroz suradnju s Gradskim uredom za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Grada Zagreba, organiziraju se edukativna predavanja i tribine na temu samozaštitnog ponašanja u domovima za starije i nemoćne osobe, klubovima umirovljenika, centrima za kulturu i raznim udrugama umirovljenika.

U četvrtak je u prostorijama Knjižnice Augusta Cesarca u Zagrebu, Šubićeva 40/II, u okviru projekta 65+ koje provode Knjižnice grada Zagreba, gostovao je policijski službenik Službe prevencije Zdravko Koluder koji je na temu prijevara na kućnom pragu i drugih kaznenih djela koja se čine na štetu osoba treće životne dobi, održao predavanje na temu samozaštite i kriminalističke prevencije za tu dobnu skupinu.