PODIJELI

Na raskrižju Ilice i Ulice Sveti Duh gradi se neboder od 15 katova, koji će služiti kao hotel za smještaj i boravak časnika Ministarstva obrane Republike Hrvatske.

Procijenjena vrijednost radova iznosi 47,3 milijuna kuna, a Ministarstvo obrane njegovu će gradnju platiti prodajom stanova Ministarstva obrane.

U neboderu će biti smješteni pripadnici Oružanih snaga izmješteni zbog potreba službe u Zagreb, kadeti studija Hrvatskog vojnog učilišta, polaznici dočasničke i časničke škole te Ratne i Zapovjedno-stožerne škole koje pohađaju kako domaći dočasnici i časnici tako i pripadnici partnerskih Oružanih snaga, piše Jutarnji list.

Iz arhitektonskog ureda Proarh, koji je napravio projekt gradnje pod nazivom MORH Hotel, kažu da je naručen prije 2014. godine, ali je zbog tehničkih razloga gradnja počela tek prošle godine. Novi neboder imat će 89 smještajnih jedinica s raznim pratećim sadržajima.

– Radi se o hotelskoj smještajnoj jedinici za Ministarstvo obrane, za povremeni boravak časnika Hrvatske vojske, i služi isključivo u tu svrhu. Kad je riječ o koncepciji objekta, u prizemlju su ulazni dio i recepcija, na svakoj od 15 etaža bit će sedam apartmana, a na vrhu restoran, spa, teretana, wellness te tehnička etaža sa solarnim panelima – rekao je Davor Mateković, glavni projektant za Jutarnji.