PODIJELI

Useljavanja na Podbrežju, unatoč činjenici da i na službenim stranicama na kojima se naselje reklamira, stoji kako će sve biti gotovo u travnju, neće biti.

Naime, zgrade još nisu prošle tehnički pregled, objašnjavaju barem tako u Gradu, iako su upravo njihovi uredi zaduženi za izdavanje uporabne dozvole.

PODBREŽJE: Grad daje u najam 200 stanova, evo što se nudi i po kojim cijenama

– Točno je, jedna od četiri zgrade neće biti spremna do 15. srpnja, a u ostale bi se trebalo useljavati od lipnja – rekla je za Večernji list pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić, pa kratko pojasnila kako Grad mora sklopiti još detaljan ugovor s Holdingom sljedećeg mjeseca, kojim će ugovoriti sve uvjete predaje stanova jer, podsjetimo, Podbrežje gradi Zagrebačka stanogradnja, a od nje će stanove preuzeti Grad kako bi ih mogao dati u najam, odnosno prodati po cijeni od 1.466 eura za kvadrat.

Upravo ti koji se budu prodavali, a koji će biti smješteni u prvoj od četiri trenutačno izgrađene zgrade bit će oni u koje će se useljavati tek sredinom ljeta, a razlog je vrlo jednostavan – nema dovoljno kupaca.

Stanovi su to koji su trebali biti rezervirani za 208 znanstvenih novaka, ali nakon što je interes pokazalo svega njih dvadesetak, Grad je na Skupštinu uputio prijedlog kojim se i ostalim kategorijama omogućila kupovina.

U konačnici, lista prvenstva pri kupnji objavljena je i na njoj je 94 ljudi, međutim, na internetskim stranicama Holdinga stoji kako niti jedan stan nije zasad prodan, a niti rezerviran.

Za četiristo ostalih stanova, koje će Grad davati u najam, javila su se 823 Zagrepčana, ali 585 njih s potpunom dokumentacijom.

Konačne liste, odnosno tko su točno sretnici koji će živjeti u projektu ‘zagrebačke stanogradnje’ još uvijek nisu poznati jer će se njihova imena objaviti, navodno, do kraja ovog mjeseca.